Tunnelmallinen rapujuhla Suomenlinnassa


Sain ohittamattoman tilaisuuden osallistua A-alueen perinteisiin rapujuhliin syyskuun alussa. Minua pyydettiin myös mukaan auttamaan järjestelyissä. Mikäpä sen parempi tapa tutustua uusiin ihmisiin!


Juhlat pidettiin Suomenlinnan Myllysalissa. Paikka sijaitsee kävelymatkan päässä päälaiturilta. Mukulakivikatuja pitkin käveleminen viritti hyvin tunnelmaan. Suomenlinna itsessäänkin on hieno, historiallinen paikka. Myllysali on kaunis sali, jossa järjestetään paljon juhlia.

Heti saavuttuani pääsinkin hommiin, pilkoin, sekoitin, ja koristelin muiden kanssa. Oli hienoa päästä olemaan osa perinteistä juhlaa, ihan siellä järjestämispuolellakin.

Alkupaloina oli urbaania ruokaa, urbaanilta kamarilta, eli hot dog buffet.

Koska olin aikaisemmin tutustunut erään opiskelijajärjestön vuosijuhliin, en yllättynyt suuresti paperista, joka oli jaettu jokaiselle paikalle. Paperissa oli laulun sanoja, ja sieltä seremoniamestari sitten valitsi lauluja laulettavaksi.

Saimme ruokailun ohessa myös tutustua kahteen aluejohtajaksi pyrkivään ehdokkaaseen.

Aika kului nopeasti, kuten aina kun on hauskaa. Ennen kuin huomasinkaan, oli jo aika syödä rapuja. Olin sujuvasti singahdellut tarjoilemaan viiniä ja kantamaan ruokaa, ja pian olinkin jo kantamassa täpötäyttä raputarjotinta kunniakerroksella ympäri salia. Keskityin olemaan kaatamatta tarjotinta, siinä taisi joku laulukin olla kierroksen aikana.

Rapujen syöminen itsessään on aina haaste. Joku osuvasti sanoikin, että ei niitä nälkäänsä voi syödä. Tärkeintähän juhlassa onkin yhdessäolo, tunnelma ja perinteet, mutta eihän rapujuhla mitään olisi ilman rapuja. Ja olihan meillä yllin kyllin hot dogeja ja jälkiruokaa!

Jälkiruoaksi oli kahvia, teetä ja muffinsseja, joita oli ymmärtääkseni leivottu pitkälle edelliseen yöhön. Hyviä olivat, tottakai, milloinkas nyt muffineilla pieleen voisi mennä!

Jälkiruoan aikana senaattorit nousivat lavalle. He esittelivät uuden senaattorin, jolle paljastettiin tämä arvonimi vasta tuolloin. Liikuttava tapahtuma, liikuttava puhe ja liikuttunut uusi senaattori. Hienoa!

Kaiken kaikkiaan perinteinen rapujuhla näin uuden kamarilaisen silmin oli tunnelmallinen ja lämmin kokemus. Tuntuu mahtavalta olla mukana tällaisessa joukossa, jossa ei tunne oloaan ulkopuoliseksi. Kaikkien kanssa voi jutella, ja mukaan pääsee helposti.


 

Lokakuu 5. 2016 - Katja Ståhl

Tämän blogin suosituimmat tekstit

#kamaritarina - Christa Kantonen, Salon Nuorkauppakamari

#kamaritarina - Raikko Kavisto, Turun Nuorkauppakamari

"You are never too young to lead and never too old to learn"