#kamaritarina - Freya Böök, Metropolin Nuorkauppakamari

Elä hetkessä, haasta itsesi onnistumaan!

Freya Böök on seitsemällä eri toimialalla toiminut moniosaaja. Freya etsii aina jotain kehitettävää. Hän on koulutukseltaan diplomi-insinööri, ja hän on jo opiskeluaikana ollut aktiivisesti mukana ainejärjestö-toiminnassa. Freya kokee olevansa tiimipelaaja ja hän haluaa tukea muita ja tuoda esille muiden osaamista. Hän on saanut aina olla se, joka pelastaa pinteestä ja tekaisee 160 muffinsia iltaa ennen juhlia ja sulavasti opettaa samalla ihmisiä leipomaan.


Freya haki mukaan nuorkauppa-kamaritoimintaan, koska huomasi haluavansa kehittää työelämä-taitojaan ja haastaa itseään epämukavuusalueelle. Hän haluaa työssään tehdä muutakin kuin pyöritellä exceleitä toimistolla, ja kokee, että nuorkauppakamari tarjoaa mahdolisuuden etenemiseen niin uralla kuin myös henkilökohtaisessa elämässä. Hän on perusluonteeltaan ujo, mutta kamaritoiminnan myötä tullut esiin kuorestaan ja rohkaistunut.


Freya on ollut mukana kamaritoiminnassa vuodesta 2014, ja hän lähti vetämään LOM-roolia Helsinki-Itäväylän hallitukseen vuonna 2015. Koska kamari oli pieni, he päättivät yhdessä Vantaan Nuorkauppakamarin kanssa laittaa hynttyyt yhteen ja alkaa tehdä asioita isommalla innokkaalla porukalla. Niin syntyi Metropolin Nuorkauppakamari. Freyan kamarikollega kehotti häntä hakeutumaan INDin tehtävään, koska hänen tavoitteensa kamariuralla on päästä kansalliseksi koulutuspäälliköksi kehittämään toimintaa uuden strategian mukaiseksi.


Kamaritoimintaan kannattaa lähteä mukaan, jos haluaa millään tavalla kehittyä, saada uusia ystäviä, unohtumattomia kokemuksia ja ikimuistoisia reissuja. Jos vain
uskaltaa lähteä täysillä mukaan, voivat verkostot yhtäkkiä olla maailmanlaajuiset. Oppiminen on ihan omalla tasollaan nuorkauppakamaritoiminnassa.Tässä nykyaikaisessa tietoyhteiskunnassa tietoa on saatavilla valtavasti joka paikasta, joten itse ei tarvitse tietää kaikkea. Kamaritoiminnassa on myös mahdollista järjestää koulutusiltoja, jossa paljon jostain asiasta tietävä voi opettaa asiaa muille. Paras tapa oppia asia todella hyvin on opettaa se muille.Freya kertoo, että jos vaan lähtee täysillä mukaan kamaritoimintaan, se antaa korkojen kera takaisinkin. Se vaatii sitä, että uskaltaa lähteä sinne epämukavuusalueelle. Freya on nähnyt oman kamariuransa aikana monia ujoja ja varovaisia ihmisiä, joista kamaritoiminta on nostanut ne oikeat persoonat esiin. He ovat onnistuneet kehittämään niitä taitoja, joita nykyaikaisessa johtajuudessa tarvitaan. Mitä enemmän viettää aikaansa menestyneiden, ulospäinsuuntautuneiden ja aktiivisten ihmisten kanssa, sitä enemmän myös itsestä tulee sellainen, ja se on ehdottomasti hyvä asia.


“Muista hymyillä ja halataan kun tavataan”

Freya Böök
R-IND

Tämän blogin suosituimmat tekstit

#kamaritarina - Raikko Kavisto, Turun Nuorkauppakamari

#kamaritarina - Christa Kantonen, Salon Nuorkauppakamari

"You are never too young to lead and never too old to learn"