Inspired In Finland – Intohimoinen Yritys 2016 kampanjan tuloksena valtava saalis yrittämistarinoita


 
 
Keväällä 2015 avatessani alueen A aluekoordinaattorikampanjan ei minulla ollut aavistustakaan mitä aluekoordinaattorin eli RC:n alkuvuosi toisi tullessaan. Lokakuussa vaalien alla kuulin huhuja tulevasta isosta yhteistyöstä, mutta tässäkään vaiheessa ei vielä herätyskellot soineet, että tämä rajoja rikkova yhteistyö lankeaa RC:n tontille. Valinnan jälkeen ja marraskuisessa koulutuksessa selvisi mistä on kyse, yhteistyöstä Savonlinnan Oopperajuhlien hankkeessa Inspired In Finland – Intohimoinen Yritys 2016. SNKK:n osuus kampanjassa on koordinoida käytännön työtä eli Intohimoisten Yritysten metsästystä ja tarinoiden kirjoitusta.  Nopeasti saimme alueella tämän organisoitua ja työ alkoi jo vuoden 2015 puolella.  Alueen toimintasuunnitelmaan laitoin tavoitteeksi 100 intohimoista tarinaa alueelta A, vaikka tämä oli koko kampanjan tavoite. Usko alueemme kamareihin oli kova. Eihän se olisi kuin 4 – 5 tarinaa per kamari.

Eipä tiennyt tämä RC kuinka mielenkiintoiseen, työntäyteiseen ja uskomattomaan kampanjaan pääsi mukaan yhteyshenkilöksi alueelle A. Minun tehtävänä oli kontaktoida ilmiantajat, ohjeistaa heitä tarinan kirjoittamisessa, ylläpitää projektiseurantaa, vastailla kysymyksiin, etsiä tietoa, lähettää tarinat eteenpäin alueen uskomattomalle tietohallintopäällikölle Samulille ja kiittää ja vastata upeille tarinoiden kirjoittajille. Tarinoita tarinoiden takana ja tiedotusta on hoitanut loistavasti alueviestintäpäällikkö Anna-Mari. On meillä ollut timanttinen kolmen hengen tiimi.

Entäs ne tarinat?  Aivan uskomattomia, intohimoisia yrittäjiä ja yrityksiä. Tarinoita siitä, että uskalletaan jättää hyväpalkkainen vakityö ja lähteä rohkeasti yrittäjäksi oman intohimon pariin. Työttömyys, josta noustu uuden innovaation, intohimon ja tahdon voimalla menestykseen. Tarinoita kehittymisestä, kasvusta ja ihmisistä ja halusta vaikuttaa suomalaisessa elinkeinoelämässä. 

Ja meidän alueen kamarit ja jäsenistö. Ilman tätä uskomatonta yhteistyötä emme olisi saaneet kasaan yli 140 intohimoista tarinaa alueelta A. Vaikuttavaa toimintaa! Nöyrä kiitokseni jokaisesta intohimoisesta tarinasta, jotka minulle lähetitte. Olette te huikeita.

Työntäyteinen, yllättävä ja mahtava aloitus RC-vuoteen =)

Terhi


Alue A aluekoordinaattori (RC) 2016


Kuva 01. RC:n intohimo eli JC toiminta. Kuvassa JCI Mariehamnin jäsenistöä. Kuva: Bildbyrå Blick.

 
Kuva 02. RC:n intohimo jalkapallo. Suomen Cup pokaali ja RC Terhi. Kuva: Terhi Metsola.


 
Maaliskuu 21/2016 - Terhi Metsola

Tämän blogin suosituimmat tekstit

#kamaritarina - Raikko Kavisto, Turun Nuorkauppakamari

#kamaritarina - Christa Kantonen, Salon Nuorkauppakamari

"You are never too young to lead and never too old to learn"