En voi lähteä koska...


Nuorkauppakamarit on maailmanlaajuinen järjestö, jonka huikea tarjonta koulutuksia ja tapahtumia ympäri maailmaa on sinullekin avoin! Tapahtumia löydät osoitteesta jcievents.com, jonne voit myös lisätä sellaiset oman kamarisi tapahtumat, joihin toivoisit vieraita ulkomailta. Viralliset JCI-koulutukset löydät osoitteesta jci.cc, jonne jokaisen kannattaa luoda oma profiili. Sieltä voit myös löytää eri maiden kamareiden yhteystietoja, jos olet vaikka lähdössä matkalle ja haluaisit tavata paikallisia kamarilaisia. FB-ryhmiin "JCI in Europe" ja "JCI Team Finlandia" kannattaa myös liittyä.

Mutta enhän minä voi lähteä JC-reissuun, koska...


Raha: Rekkaroidu halvimpaan early bird -hintaan, yleensä viimeistään noin puoli vuotta aikaisemmin. Jos tulisi este, saatat saada rekkaroinnin myytyä eteenpäin (tsekkaa ehdot, jos tuolle riskiä). Matkusta porukalla: majoittukaa hotellissa lisävuotein tai vuokratkaa asunto vaikkapa airbnb:n kautta. Varaa ajoissa lennot, saatat löytää tarjouksia. Älä karsasta vaihdollisia yhteyksiä. Tampereelle menijän on hyvä tsekata bussit, junat ja kimppakyydit: ajoissa varaamalla voit säästää. Kimppakyytejä voi sopia esim. FB-ryhmässä "JC-kuljetukset ja -majoitukset".

Jos rahaa ei ole juuri ollenkaan, koita saada joku muu maksamaan:


Sukulainen
Laina
Työnantaja: Perustele hyvin, miksi reissu voisi olla työaikaa ja miksi työnantaja hyötyy sinun kouluttautumisestasi ja verkostoitumisestasi. Käy kokouksen ohjelmatarjonta läpi ja tee sieltä sopivia nostoja. Jos ohjelmaa ei ole vielä julkaistu, käy läpi aikaisempien kokousten ohjelmaa ja nosta esimerkkejä yleisellä tasolla. Näiden kokousten rekkarointimaksut ovat sisältöön nähden todella huokeita! Vastaavista seminaareista työnantaja saattaisi maksaa tonneja, eli sinun lähettäminen JC-reissuun tuo satasten, jopa tuhansien eurojen säästön.

Projekti: Kootkaa porukka ja miettikää erilaisia varainkeruumahdollisuuksia. Liittyisikö se kohdemaahan jotenkin? Saisitteko mukaan kohdemaasta kiinnostuneita yrityksiä, jotka saisivat kauttanne näkyvyttä, markkinatietoa, verkostoja? Tai tekisittekö jotain talkootöitä? Järjestäisittekö laadukkaan seminaarin?


Tähtää nyt vuoden 2017 kokouksiin, niin ehdit saada rahat kasaan ihan vaikka säästämällä!

Olen yksin: Kysele matkaseuraa omasta kamaristasi, nkk-tapahtumissa kotimaassa, FB-ryhmissä "JCI-kuljetukset ja -majoitukset, "JCI Team Finlandia" tai kokousten omissa ryhmissä, esim. "JCI Finland @ WC Quebec".

Puoliso: Ota hänet mukaan. Jos konffaohjelma ei niin kiinnosta häntä, tarjolla on myös kevyempää seuralaisohjelmaa. Jos puoliso haluaa mieluummin jäädä kotiin, miettikää mitä hän haluaisi tehdä ilman sinua tai myöhemmin kanssasi, niin voit lähteä hyvillä mielin.

Lapset: Kokouksissa on yleensä tarjolla hauskaa lastenohjelmaa päivisin ja kokousjärjestäjät voivat ehkä auttaa lastenhoitajan löytämisessä iltoihin. Suomalaisdelegaatiossa on yleensä mukana eri ikäisiä lapsia, vauvojakin. Kysele muilta lähtijöiltä etukäteen. Ehkä voitte käydä yhdessä vaunulenkeillä tai sopia lastenhoidosta. Ota isovanhemmat, kummit tms. mukaan reissuun, jos mahdollista ja kohde heitäkin kiinnostaa.

En puhu englantia: Suomalaisdelegaatio on usein yksi isoimmista, joten seuraa ja tulkkeja löydät.

Minulla ei ole mitään päälle pantavaa: FB-ryhmä "JCI iltapukukirppis", TF shop: https://holvi.com/shop/tfshop

Keksitkö vielä muita syitä? Kerro huolesi ja murheesi niin aluekansainvälisyyspäällikkö R-INT Riikka Hakanen auttaa ratkaisemaan ongelmasi. Entä tuleeko mieleesi hyviä vinkkejä aloitteleville JC-reissaajille? Jaa vinkkisi tässä alla.

Yritin etsiä tätä juttua varten jotain hauskaa ja houkuttelevaa kuvaa JC-reissusta. Tässä se nyt on.Samaan aikaan JC-kaverit nauttivat Eurooppa-kokouksesta aurinkoisella Maltalla. Itse jäin kotiin, koska lapsi. Olisi ehkä kuitenkin ollut mukavampaa työnnellä niitä vaunuja hyvässä seurassa Välimeren rannalla! Siitä oppineina seuraavaan reissuun (JCI European Academy) lähti koko perhe.


 
P.S. Ihana kesätapahtuma 12.-14.8.2016 Halmstadissa Ruotsissa: www.crayfishconference.com!

Toukokuu 3.2016 - Riikka Hakanen

Tämän blogin suosituimmat tekstit

#kamaritarina - Raikko Kavisto, Turun Nuorkauppakamari

#kamaritarina - Christa Kantonen, Salon Nuorkauppakamari

"You are never too young to lead and never too old to learn"