Kokousmatka Suomen Pankin rahahamuseoon

Kokousmatka Suomen Pankin rahamuseoon, perjantai iltana? Saattaa aluksi kuulostaa aika kuivalta ja olet muutenkin ehkä väsynyt rankan työviikon jälkeen, mutta kun matkaseurana on sekalainen ryhmä eri kamareiden jäsenistöä niin matka muuttui juuri hieman mielenkiintoisemmaksi!

Ajatus kokousmatkan järjestämiseen lähti melko perinteiseen tyyliin Antin ja Olavin kahvipöytä keskustelusta, niinhän meillä monesti - suomalaiset kun ovat tunnetusti "kahvikansaa". Tällä kertaa idea ja ajatus ei jäänyt vain haaveiluksi Antin sekä Olavin ajatuksiin.

Nuorkauppakamarissa alueelliset sekä kansalliset kokoukset tarjoavat mielettömän mahdollisuuden omien verkostojen kasvattamiseen koulutusten ohella. Kokouksissa tapaa hyviä tyyppejä, ärsyttäviä tyyppejä, kummallisia tyyppejä ja super tyyppejä - useamman tyypin kanssa tulee juttuun ja jopa ystävystytään. Joten miksi ei tehtäisi kokousmatkastakin mahdollisuus verkostoitua ja tavata näitä erinomaisen erilaisia tyyppejä! Niinpä me järjestävänä tahona halusimme tarjota kaikille mahdollisuuden osallistua mukaan matkaan. Loppujen lopuksi paikalla olikin useampi kamari edustettuna, aivan mahtavaa!

Itse Rahamuseon vierailun kohokohta oli museonjohtajan pitämä esittely Suomen Pankin ja Suomen rahan historiasta. Jälleen, saattaa kuulostaa tylsältä ja mieleen palailee muistot koulun historian tunnilta kun mielummin olisi vajonnut pulpetin alle. Mutta ei, tämä tyyppi heittäytyi niin lennokkaasti esitykseen että se oli jopa samalla oikein viihdyttävää. Esittely oli asiapitoinen ja piti paljon historiaa sisällään, mutta museonjohtaja teki siitä mielenkiintoisen omalla persoonallisella tyylillään ja hersyvän hauskalla sekä energisellä tavallaan puhua sekä innostaa yleisöä. Kiitos Myös Annalle sekä Hannalle erittäin hyvistä puheenvuorosta. Hieno mahdollisuus päästä kuulemaan asiantuntijoita. 

Kun kerran oltiin isolla porukalla lähdetty isolle kirkolle niin eihän se matka siihen vielä päättynyt. Inspiroivien ihmisten lisäksi toiseksi ihanin asia on syöminen, ainakin omasta mielestäni, ja matkamme jatkui Töölön ravintola Säveleen. Oikein miellyttävä paikka, hyvä rauhallinen tunnelma ja hyvää palvelua. Ruoka oli aivan erinomaista, voin suositella lämpimästi jos joskus eksytte kyseiseen paikkaan.
Olisinko mielummin jäänyt kotisohvalle väsyneenä tuijottamaan umpipöhköjä ohjelmia televisiosta, ehdottomasti en! Sivistystä Suomen Pankin Rahamuseosta samalla tutustuen jälleen uusiin mielenkiintoisiin tyyppeihin ja vaihdettiin kuulumisia ilman kiirettä niiden vanhojen tuttujen kanssa. Melko rentouttavaa ja ihanaa sanoisin.Ekonomisti Hanna Freystätter kertoo euroalueen taloustilanteesta.


Ekonomisti Hanna Freystätter kertoo euroalueen taloustilanteesta.

Anna Sirkiä kertoo Olavi Ala-Nissilän terveisetLokakuu 12. 2016 - Tuija Näre

Tämän blogin suosituimmat tekstit

#kamaritarina - Raikko Kavisto, Turun Nuorkauppakamari

#kamaritarina - Christa Kantonen, Salon Nuorkauppakamari

"You are never too young to lead and never too old to learn"