Metropolin nuorkauppakamari: Päivä johtajana 2016

Alppilan lukion toisella vuosikurssilla opiskeleva Erika Aspholm oli tutustumassa Nordea Rahoitus Oy:n myyntijohtaja Arja Simellin päivään tiistaina 10.5.2016. Erika oli hakeutunut mukaan Päivä Johtajana -tempaukseen vaikka yrityksen toimiala ei ihan omalta alalta tunnukaan. ”Tämä oli sellainen juttu, että halusin ehdottomasti mukaan. Halukkaita osallistujia oli paljon, eivätkä kaikki tällä kertaa mahtuneet mukaan. Lähtisin ehdottomasti tähän uudelleen, jos mahdollisuus avautuisi” Erika kuvailee. ”Itseäni kiinnostaa kulttuurintuotanto, ja olisi hienoa saada senkin puolen toimijoita mukaan tempaukseen tulevaisuudessa”.

Arja on toiminut johtajana pitkään, ja ihastui välittömästi siihen, miten Erika oli tuonut uusia näkökulmia johtajan arkeen heti aamupalaverista lähtien. Arjan mielestä juuri nuorien mukaan saanti auttaa muuttamaan mahdollisesti luutuneitakin mielikuvia vaikkapa rahoitusalasta. Erika on samaa mieltä Arjan kanssa ja toteaa, että jo muutama tunti johtajan seurassa on laajentanut hänen käsitystään Nordea Rahoitus Oy:stä. Tehtäviä ja ihmisiä löytyy suuresta talosta todella moneen lähtöön.

Arja kokee myös, että tällaiseen projektiin osallistuminen on omiaan kohottamaan yrityksen imagoa. ”Haastankin kaikki mukaan vastaavaan tempaukseen tulevana vuonna ja jatkan myös itse ensi vuonna mukana” Arja sanoo. Myös muita toimijoita olisi Arjan mielestä hieno saada yrityksien lisäksi mukaan: ”Itseäni kiinnostaisi suuresti kirkkoherran työpäivä ja se, eroaako se yritysjohtajan päivästä.” Arja ja Erika jatkoivat iltapäiväkahvitapaamisestamme vielä parituntiseen myynnin johtoryhmän kokoukseen, jossa oli luvassa muun muassa uuden palautejärjestelmän esittelyä.
Toinen tempaukseen osallistunut oli Ida von Boehm samaiselta vuosikurssilta. Ida kulki päivän Symetri Oy:n kahden johtavassa asemassa olevan henkilön kanssa. Symetri Oy on pohjoismainen, 250 henkilöä työllistävä konsultointi ja ohjelmistoyritys. Jyrki Petsamo toimii Suomen toiminnoista vastaavana Architecture, Engineering and Construction (AEC) –yksikön johtajana ja Miika Kostamo Building Lifecycle Management (BLM) –yksikön teknisenä myyntipäällikkönä.

Päivän aikana Ida pääsi osallistumaan Pohjoismaiden AEC-yksikön Skype-kokoukseen, teki laserkeilauksen esittelymateriaalia sekä tutustui Symetri Oy:n markkinoinnin toimintaan Suomessa. Miika suosittelee osallistumista lämpimästi kaikille ja toteaa, että Symetri Oy osallistuu varmasti tähän myös ensi vuonna. ”Tempauksesta jäi hyvä fiilis koko toimistolle ja nuoren henkilön näkökantojen kuuleminen herätti myös ajattelemaan yrityksen omaa toimintaa johtamisen ja markkinoinnin näkökulmasta.”

Projektipäällikkönä toimi Metropolin Nuorkauppakamarissa koejäsen Johanna Ahponen.
Päivä johtajana -tempauksissa johtajat ympäri Suomea ottavat nuoria mukaansa seuraamaan yhtä tavallista johtajan työpäivää. Tämä tuo nuorille johtajan arjen lähemmäksi ja parantaa myös mahdollisuuksia saada kesätyötä ja muita kontakteja työelämään. Tempauksissa mukana olevilla johtajilla on mahtava mahdollisuus tuoda omaa yritystä tai työyhteisöä esille positiivisesti ja samalla edistää nuorten työelämätaitoja. (Suomen Nuorkauppakamarit).


Toukokuu 18. 2016 - Susanna Kauppinen

Tämän blogin suosituimmat tekstit

#kamaritarina - Raikko Kavisto, Turun Nuorkauppakamari

#kamaritarina - Christa Kantonen, Salon Nuorkauppakamari

"You are never too young to lead and never too old to learn"