Miksi lähteä maailmakokoukseen?

Liittyessäni nuorkauppakamariin vuonna 2014 oli kaikki uutta. Erilaisten projektien lisäksi tutustuminen uusiin ihmisiin eli verkostoituminen alkoi tapahtumaan nopeasti.

Ihan heti ei itselleni auennut, miksi lähteä vuosikokouksiin tai aluevaalikokouksiin? Jossain vaiheessa vuonna 2015 kuulin, että olisi vielä eurooppakokous ja maailmankokouskin. Edelleenkin mietin miksi?

Levin kokous 2015 syksyllä oli ensimmäinen kokoukseni. Virallisena edustajana pääsin kuitenkin äänestämään seuraavan vuoden tekijöitä, joten kyseessä oli varsin vastuullinen viikonloppu. Keynoteja, First timers-tilaisuutta ym. en päässyt näkemään edustamisen johdosta mutta koin silti osallistumiseni "silmiä avaavana".

Puheenjohtajana tänä vuonna ollessani, olen osallistunut kaikkiin kokouksiin. Kollegoiden innostamana myös upeaan eurooppakokoukseen Tampereella. Maailmankokoukseen lähtemisestä käytiin keskustelua eri ihmisten kanssa ja koska itselläni oli mahdollista lähteä pitemmälle reissulle aloimme muutaman eri kamareihin kuuluvan henkilön kanssa suunnittelemaan Quebeciin, Kanadaan lähtöä. Itselleni Kanada oli kuitenkin vieras maa eli en ollut aiemmin siellä käynyt. Nuorkauppakamariin kuuluminen taas kerran kannusti myös muiden henkilökohtaisten haaveiden ja unelmien täyttymistä kuin itsensä kehittämisen, työn ja uran tavoittelua ja niihin pääsemistä.

Koska Kanada on sen verran pitkällä oli tavoitteena käydä myös muualla kuin Quebecissa. Matkan pituudeksi tuli 2 viikkoa ja 2 päivää. Kohteiksi valikoituivat mukaan Toronto ja Montreal. Tuli nähtyä CN Tower, Ripleys Aquarium, Hockey Hall of Fame, molemmissa kaupungeissa paikallisjoukkueiden jääkiekkopelit. Unohtamatta shoppailua, johon outletit ja ostoskeskukset antavat erinomaiset mahdollisuudet. Kanada vei osan sydäntäni ja aion mennä sinne uudestaan perheeni kanssa. 

Maailmankokous tulee jäämään mieleeni hyvin monin eri tavoin. Lähdin kokoukseen ihmisten kanssa, joita tunsin hieman entuudestaan tai en laisinkaan. Mutta kuten olen aiemminkin joskus todennut kamarilaisten seuraan ovat ihmiset aina tervetulleita ja erilaisuus hyväksytään, joten asenteen ollessa kohdillaan löydät nopeasti hyviäkin ystäviä. Ennen kaikkea voit luottaa siihen, että lähtiessäsi reissuun et ole yksin ja kaikki huolehtivat kaikista. 

Maailmankokouksen Morning Show:t olivat isolla energialatauksella vedettyjä ja huumorilla höystettyjä aamun aloituksia, joista varmaan kuitenkin eniten odotettiin Rafflea. Kukapa ei haluaisi omaa käyntikorttiaan nostettavan laatikosta, jolla voit voittaa rekisteröitymisen ensi vuoden maailmankokoukseen? First timers tilaisuus, keynotet, workshopit, uusien ihmisten tapaamiset ja itse Quebeciin tutustuminen hyvine ruokineen oli mahtava kokemus, josta ammentaa virtaa arjessa jaksamiseen! 

Päivät huipentuivat iltamiin, joista tulen muistelemaan etenkin Halloweeniä, Japan Night:ia ja Global Villagea! Asuja oli "laidasta laitaan" ja huumoria koko juhlapaikka täynnä aina lattiasta kattoon asti. Japan Nightissa sai laittaa itseään likoon osallistumassa japanilaisten kamareiden toteuttamiin haasteisiin ja naurua riitti! Toki myös tarjottavaa riitti erilaisista japanilaisista kekseistä aina nestemäisiin asti. Global Village taas toteutti eri maiden paikallisten erikoisuuksien esittelyä ja illalla esiintyi myös samainen bilebändi mikä Tampereella eli Karma Kameleons!

Kannattaa ehdottomasti lähteä ensi vuonna mukaan Sveitsiin ja Hollantiin. Jos olet matkaseuraa vailla, voi kaverin löytää laittamalla viestiä vaikka JCI Finland@EC Basel Facebook-sivustolle. Ja innostetaan kaikki omat kamarilaiset myös mukaan! 

Kanadan syksystä suoraan Suomen lumiseen talveen oli hauska fiilis saapua. Myös jetlagin kanssa tulee menemään hetki toipuessa mutta toista yötä kotona valvoessani olen saanut itseasiassa paljon aikaiseksi, joten tämäkin asia kääntyi vain mahdollisuudeksi.

Mitä parhainta talvea kaikille!

Katja Makkonen
Keski-Uudenmaan Nuorkauppakamari


CN  Towerissa pitkän kaavan kautta. Harvemmin pääsee syömään 350 metrin korkeuteen. Kuvassa mukana Eelis Norja ja Tiina Liimatta
CN Towerissa pitkän kaavan mukaan. Harvemmin pääsee syömään 350 metrin korkeuteen. Kuvassa kanssani Tiina Liimatta ja Eelis Norja.Toronto Maple Leafsin kauppa oli varsin hulppea!

 

The Game! Mikä fiilis! 
Niagara Falls Halloween noidat vauhdissa. Vain luudat puuttuivat. Kuvassa Merja Lehto ja Anne Turunen.Japan Night, Merjan kanssa kuvassa.Marraskuu 11. 2016 - Katja Makkonen

Tämän blogin suosituimmat tekstit

#kamaritarina - Raikko Kavisto, Turun Nuorkauppakamari

#kamaritarina - Christa Kantonen, Salon Nuorkauppakamari

"You are never too young to lead and never too old to learn"