Vauhtia vuoteen Forssan Kick Offista - Forssan start 21.1.2017


Pave Maijasen laulu Elämän nälkä alkaa sanoilla "tää niitä aamuja on kun en tiedä kannattaako nousta vai jäädä vetää peitto yli pään..."

On lauantai aamu. Odotan puheenjohtajamme saapumista minua hakemaan. Suuntana Forssa. Ja tapahtuma nimeltänsä Forssan Start! Uuden jiicee vuoden aloitus alueellamme.

Ja jiicee todella jaksaa nousta ;)


Ilkka O. Lavaksen Johda ketterästi ja menesty koulutuksessa oli hyvin keskusteleva tunnelma. Yleisö oli mukana täysillä ja aihe tuntui koskettavan hyvin monia myös henkilökohtaisen kokemuksen kautta. Mieleenpainuvimpana lausahduksena ainakin itselleni tuli loistava muistutus, että "jokaisella on lupa epäonnistua". Tänäkin päivänä hyvin herkästi ainakin itse tulee lähdettyä tavoittelemaan huippusuorituksia vaikka tosiasiallisesti vähempikin riittäisi. Ja jos epäonnistuu niin siitäkin tosiaan oppii eikä epäonnistumisia kannata jäädä pitkäksi aikaa vatvomaan. Se jos mikä vie energiaa pois niistä hyvistä asioista, joihin märehtimisen energian todellakin voisi suunnata.

Ihmisen tulisi aina pyrkiä siihen, että tekee jotain mitä rakastaa. Hyviä vinkkejä koulutuksessa mainittiin mm. kannattaa luoda pohja, "kivijalka", sitä varten, että jos epäonnistuu siitä selviää. Hyvä kivijalka voi olla strategian työstäminen. On ihan sama onko kyseessä yhden ihmisen yritys tai sitten isompi yritys. Strategialla pysyy focus tärkeimmissä asioissa. Pitää myös muistaa se, että strategiasta ei ole hyötyä jos sitä ei jalkauteta. Tai jos siihen ei sitouduta. Strategiaa tulee voida myös kullekin sopivalla tavalla mittaroida, että onko suunta oikea vai tulisiko suuntaa muuttaa.

Yrittäjyys ja sisäinen yrittäjyys molemmat lähtevät siitä, että on jokin tavoite tai näkemys. Näitä kannattaa pohtia kolmella eri vaihtoehdolla, joista yksi on pessimistinen sisältäen epäonnistumisen mahdollisuuden. Toinen vaihtoehto on realistinen sisältäen mahdollisuuden jopa onnistua. Kolmas vaihtoehto on sitten se todella optimistinen sisältäen ehkä jopa haaveita mitä jos asiat sujuisivat kuin niissä hurjemmissa unelmissa.

Pieniä onnistumisia tulisi myös muistaa juhlistaa eikä vain niitä suuria ja loistokkaita onnistumisia. Pystyisitkö juhlistamaan myös niitä epäonnistumisia? Muutosjohtamisen reseptin ainekset eivät aina ole isoja asioita. Mutta mitä sen olisi hyvä olla niin omien ja muiden näkemysten huomioiva ja läsnäoleva.


Näillä ajatuksilla onkin hyvä lähteä uuteen jiicee vuoteen! Mitä parhainta vuotta 2017 kaikille <3


T. Katja Makkonen
IPP, TREAS, alueviestintätiimiläinen 2017
Keski-Uudenmaan Nuorkauppakamari ry.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

#kamaritarina - Raikko Kavisto, Turun Nuorkauppakamari

#kamaritarina - Christa Kantonen, Salon Nuorkauppakamari

"You are never too young to lead and never too old to learn"