WC Amsterdam oli elämyksiä täynnä


Maailmankokous 2017 vietettiin Amsterdamissa 6.-11.11.2017.

Junior Chamber International tekee yhteistyötä YK:n kanssa ja sen vuoksi toiminnassa pyritään nostamaan esiin kestävän kehityksen haasteita. Tämän vuoksi kokouksen ohjelmassa olikin monia workshoppeja ja koulutuksia, jotka pyörivät kestävän kehityksen tavoitteden aihepiireissä. Kävin kuuntelemassa Kaya Cleanin perustajan Louis-Philippe Loncken luennon, jossa hän kertoi ideastaan ja kuvausretkistään ja näytti kuvin kuinka uskomaton määrä muovia luontoon kertyy. Kaya Cleanin ajatus on vapaaehtoistoimin puhdistaa luonnonvesiä. Kajakilla kiertäen vesistöjä ja jokia ja samalla puhdistaen niitä roskista, webbisaitille ilmoittaudutaan ja kirjataan ylös ja omista töistä saa korvauksen. Tuli mieleen omat alakouluajat, jolloin koulussa oli aina yksi siivouspäivä, jolloin puhdistettiin ojat ja kadunvarret oppilasvoimin. Maailmankokouksen rinnalla WeDo2030! -festivaali kokosi ympärilleen kestävän kehityksen haasteisiin liittyvää ohjelmaa.







Maailmankokouksessa pelattiin myös jalkapalloa, jossa myös Suomella oli edustusjoukkue. Valmentajan sanoin: Melkein voitettiin Ranska. Katalonia oli kova, mutta saatiin lopussa kulma. Viimeisessä ottelussa jäätiin Sveitsiä vastaan toiseksi. Maailmankokouksessa oli myös yritysvierailuja, yksi suosituimmista tässä tulppaanimaassa oli olutpanimoiden lisäksi InterFlora, jossa päästiin näkemään kukkien lajittelu/jakokeskus. Turnausvoiton tällä kertaa vei kotiin Ranskan joukkue.







Kofi Annan key note puheenvuorosaan nosti esiin järjestömme roolin ilmastonmuutoksen jarruttajana ja yhteiskunnan kehittäjänä. Hän totesi, että kukaan ei ole liian nuori johtaakseen ja että kukaan ei ole liian vanha oppiakseen. Hän mainitsi hyvän johtajan ominaisuudeksi sen että osaa kuunnella muita ja tietää / tunnistaa tilanteet, jolloin pitää seurata.






Avajaisseremoniassa vastaan-otettiin kansalliset puheenjohtajat, sekä maailman Pres ja muu hallitus,  palkintoseremoniassa palkittiin parhaita projekteja, TOYP TOP 10 esiteltiin, jossa mukana myös Suomen Anna Rukko, olimme mukana kannustamassa ja tukemassa Viron WC 2019 -hakua, johon tuli toivottu lopputulos, Grand Slamin tänä vuonna suorittivat Michaela Palmberg ja Agneta Wackström, Suomalaisia nähdään KV-viroissa myös tulevana vuonna Johanna Lundánin European Director Council puheenjohtajuuden ja Hanna Toimen jäsenyyden valinnan myötä ja vielä Agneta istuu peace is possible / World clean day committeen jäsenenä ja ei vähimpänä JCI Finland palkittiin aivan upealla Most Outstanding National Organization -palkinnolla. Suomi sai myös kaksi uutta senaattoria Jenni Ahlstedt #76500 sekä Hanna Toimi #76503.

Aivan huikeaa kiitos kaikille! A RIO Maija Tähtinen

Tämän blogin suosituimmat tekstit

#kamaritarina - Raikko Kavisto, Turun Nuorkauppakamari

"You are never too young to lead and never too old to learn"

#kamaritarina - Christa Kantonen, Salon Nuorkauppakamari