TOYP ja muut kilpailut


Kilpailut, mitä ne ovat? Miksi kannattaa osallistua? Kysyinkö jo, mitä ne ovat? Nämä kysymykset saattavat askarruttaa yhtä, jos toistakin uutta ja vanhaa kamarilaista.

Nuorkauppakamaritoiminnassa kansalliset kilpailut ovat pitkän perinteen omaavia projekteja, joissa etsitään eri tavoin yhteiskuntaan positiivisesti vaikuttavia ideoita ja henkilöitä. Hyvin nuorkauppakamarilaista ja arvokasta perintöä menneiltä kamaripolvilta siis.

Miksi sitten juuri minun ja kamarini ei vaan kannata jättää näitä väliin?
 • Kamari saa kontakteja ja laajentaa verkostoaan. Kilpailut ovat hyvä keino ottaa yhteyttä paikallisiin yrityksiin ja tuoda heille näkyvyyttä. Ilmaista mainosta siis. Ja jos homman hoitaa oikein hyvin, voi sen kumppanisopimuksen neuvottelu olla helpompaa, kun kamarilaiset ja hieno toiminta on jo tuttua. 
 • Kamari nostaa paikallista profiiliaan ja relevanssiaan. Paikallisella tasolla kamari näyttäytyy aktiivisena toimijana ja varteenotettavana yhteistyökumppanina niin yritysten, kaupungin tai kunnan ja asukkaiden suuntaan. Tämä voi helpostikin poikia mukaan lisää monta kiinnostunutta tulevaa aktiivia. 
 • Kamari saa näkyvyyttä. "All publicity is good publicity" sanotaan, mutta tässä tapauksessa kyseessä on se hyvä näkyvyys. Kukapa se kissan hännän nostaisi, ellei kissa itse? 
 • Kamari lisää jäsenarvoa. Alueen yrityksille tulee tutuksi mitä nuorkauppakamaritoiminta on ja miksi kamarilaiset ovat niin hyvä ja haluttuja työntekijöitä. Miksipä ei myös kauppakumppaneita, jos kamarilaisella sattuu olemaan yritys, joka tarjoaa juuri sitä laadukasta palvelua hyvällä asenteella. 

I'm in! Mitkäs ne kansalliset kilpailut nyt olikaan? 

 • Tuottava idea. www.tuottavaidea.fi
  Kilpailun tavoitteena on edistää innovointia sekä nostaa esiin uusia liikeideoita ja korostaa niiden merkitystä yhteiskunnallisen kehityk-sen avaintekijöinä. Lisäksi halutaan nostaa yrittämisen yleistä arvostusta ja korostaa uusien ideoiden ja riskinoton merkitystä kansantalouden kasvun ja maamme hyvinvoinnin lisäämiselle. 
 • TOYP Suomi (Ten Outstanding Young Persons)
  Kilpailun tavoitteena on nostaa esiin suomalaista osaamista valtakunnallisesti ja kansainvälisesti. Kilpailu tekee näkyväksi positiivisia ja innostavia esimerkkejä johtajuudesta ja henkilökohtaisesta menestymisestä yhteiskunnassa, sekä alueellisella että kansallisella tasolla. 
 • Vuoden nuori johtaja. www.nuorijohtaja.fi
  Kilpailun tavoitteena on nostaa esiin taitavia nuoria johtajia ja kannustaa nuoria hakeutumaan johtotehtäviin sekä kehittymään
  johtajina. Kilpailun tavoitteena on myös vastata nykypäivän johtamistyön haasteisiin antamalla tulevaisuuden johtajille esimerkkejä onnellisen ja turvallisen työskentelyilmapiirin luomisesta, jossa ihmisiä johdetaan aktiivisesti tekemään tulosta kestävällä tavalla. 

Ketkä tekee? 

No tietysti kamarilaiset! Vastuuhenkilöinä, joita myös päälliköiksi kutsutaan, toimivat A-alueella:
 • Tuottava idea. Tomi Riipinen, tomi.riipinen@jci.fi 
 • TOYP Suomi.  Linda Ahonen, linda.ahonen@jci.fi
 • Vuoden nuori johtaja. Jaakko Leskinen, jaakko.leskinen@jci.fi

Miten mukaan?

Ota rohkeasti yhteyttä johonkin ylläolevista kamarikollegoista ja kysy lisää. Tietty voit maksimoida kamarin ja henkilökohtaisen hyödyn ja lähteä tavoittelemaan täyttä kättä saamalla kamarisi mukaan jokaiseen kilpailuun!

BR,
Tomi

Tämän blogin suosituimmat tekstit

#kamaritarina - Raikko Kavisto, Turun Nuorkauppakamari

#kamaritarina - Christa Kantonen, Salon Nuorkauppakamari

"You are never too young to lead and never too old to learn"