Despro Engineering Oy:n Antti Savolainen on Vuoden Nuori Johtaja



Despro Engineering Oy:n toimitusjohtaja Antti Savolainen on valittu Vuoden Nuoreksi Johtajaksi 2018. Suomen Nuorkauppakamarit ry:n vuosittaisen kilpailun tavoitteena on nostaa esiin taitavia nuoria johtajia ja kannustaa nuoria hakeutumaan johtotehtäviin sekä kehittymään johtajina.

-Antti Savolainen edustaa hyvää esimerkkiä johtajuuden kehittämisestä yrityksen kasvaessa ja organisaation kehittyessä. Vastuullinen johtajuus ja yksilöiden kehittämisestä huolehtiminen yhtäaikaisesti yhtiön kasvun kanssa teki tuomaristoon vaikutuksen. Kasvava ja jatkuvasti muuttuva työympäristö ja liiketoiminta vaativat organisaatiolta ja yrityskulttuurilta enemmän yhteistä päämäärää ja visiota sekä yhdessä tekemisen taitoja.

Kunniamaininnan kilpailussa sai Juhani Järvensivu Fiksuruoka Oy:stä sekä Mikko Manninen Plan International Suomi sr:stä.

–Juhani Järvensivu on esimerkki siitä, että vahvalla visiolla ja kovalla panostuksella saadaan aikaan uudenlaista kestävien arvojen mukaista liiketoimintaa perinteikkäälle toimialalle. Työntekijöiden kokema työn merkityksellisyys on motivaation lähtökohta ja sitä kautta avain myös yrityksen menestymiseen, toteaa Juhani.

-Mikko Manninen edustaa hyvää johtajuutta kehittämällä ihmisiä ja kannustamalla heitä uusiin haasteisiin, jopa tuntemattomille vyöhykkeille. Mikolle ihmislähtöinen johtaminen ja vastuun jakaminen yhdistettynä aktiiviseen palautekulttuuriin luo avaimet menestymiseen.

Kahdestoista voittaja korostaa henkilökohtaisen kehittymisen merkitystä

Antti Savolainen Despro Engineering Oy:sta on onnistunut niin kasvattamaan yhtiön liiketoimintaa ja palveluita asiakkaiden tarpeisiin kuin myös tukemaan asiantuntijoiden henkilökohtaista kehittymistä. Antti on ollut aktiivisesti mukana tuomassa ja kehittämässä alalle uusia tulevaisuuden tekijöitä. Vuoden Nuori Johtaja haluaa jakaa tunnustuksensa koko yrityksen kanssa. Johtajuudesta unelmoivalle nuorelle Savolaisella on kolme neuvoa:

Johtaminen vaatii ennakkoluulotonta heittäytymistä, rohkeutta ja halua. Johtajaksi ei synnytä ja johtajaksi kasvaminen vaatii myös itsensä jatkuvaa kehittämistä. Erityisesti pitää olla kiinnostunut ihmisistä, sillä johtaminen on palveluammatti ja asiakas on johdettava, Antti Savolainen toteaa.

Historian kahdestoista voittaja palkittiin Vuoden Nuori Johtaja 2018 -tilaisuudessa EY:llä, Helsingissä. Tilaisuudessa olivat mukana myös kilpailun suojelija Tiina Alahuhta-Kasko ja viime vuoden voittaja Laura Järvinen, Sitowise Oy.

Vuoden Nuori Johtaja -kilpailun tuomaristossa toimivat Anne Koivusaari (Experis), Tanja Hankia (Suomen Ekonomit), Sanna Kytöharju (EY), Kirsti Miettinen (Rastor), Jouni Kaivola (Scandic). Tuomariston puheenjohtajana toimi Susa Närhi ja sihteerinä Satu Herrainsilta Suomen Nuorkauppakamarit ry:stä.

Lisätiedot:

Satu Herrainsilta
kansallinen kilpailupäällikkö, Vuoden Nuori Johtaja 2018
Suomen Nuorkauppakamarit ry
puh. 050 467 6736
satu.herrainsilta@jci.fi

Nuorkauppakamari on nuorten aikuisten kansainvälinen kouluttautumisjärjestö. Se pyrkii vaikuttamaan yhteiskuntaan kehittämällä jäsentensä johtamistaitoa, sosiaalista vastuuta, yrittäjyyttä ja kansainvälisyyttä. Suomessa toimii yli 70 paikallista nuorkauppakamaria ja varsinaisia jäseniä on noin 2500. Maailmanlaajuisesti Nuorkauppakamarissa on yli 170 000 jäsentä. Nuorkauppakamarin kansainvälisiä jäseniä ovat olleet esimerkiksi Bill Clinton, Kofi Annan, Jacques Chirac ja Al Gore.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

#kamaritarina - Raikko Kavisto, Turun Nuorkauppakamari

"You are never too young to lead and never too old to learn"

#kamaritarina - Christa Kantonen, Salon Nuorkauppakamari