KASVA 2018 - You are special


Artikkelin on kirjoittanut Sari Heikkilä Keski-Uudenmaan nuorkauppakamarista, kokousviikonloppujen First Timer.

Rohkeus, intohimo ja kestävyys. Näihin teemoihin tiivistyi upea kokousviikonloppu, jonka tunnelmaa vaikuttavat keynote puhujat ja heidän uskomattomat tarinansa nostattivat jo pitkin lauantaipäivää. Ensikertalaisena vaalikokouksessa sain esiintyjiltä, sekä päivästä yleisesti ottaen valtavasti ajattelemisen aihetta ja sitä inspiraatiota nostattavaa fiilistä, jonka avulla heräsi omakin “Can do” -asenne aivan uusiin sfääreihin.

Silmiä hivelevää ja ajatuksia herättävää oli myös lauantai-illan teema ja sen henkeen pukeutuneet juhlijat; “filmitähdet edustavat punaisella matolla”. Ei ainoastaan gaala vieraat, vaan myös illan esiintyjät ja itse tila edustivat ryhdikkäästi tämän teeman mukaisesti. Päivällä luentotiloina käytetyt salit oli muutettu yhdeksi isoksi säihkyväksi gaala näyttämöksi, joka huokui vaalikokousviikonlopun arvoista glamouria. Vaikka saliin mahtui satoja nuorkauppakamarilaisia, senaattoreita, illan esiintyjiä ja arvovaltaisia JCI-vieraita maailmalta, kuten Kevin Hin Euroopan EVP, oli halukkaita osallistujia niin paljon, että juhlan yhteyteen järjestettiin myös Varjogaala nimeä kantava illallistapahtuma. Varjogaalaan osallistuneet pystyivät seuraamaan illan kulkua ja esiintymisiä toisesta tilasta screeniltä.

Juhlassa palkittiin Vuoden Nuori Menestyjä -kilpailun voittajat, jotka valittiin 12 aluekilpailujen  voittajan joukosta. Nämä mielettömät nuoret, jotka voittivat kilpailun kansallisella tasolla jatkavat matkaansa vielä kansainväliseen “Ten Outstanding Young Persons of the World” -kilpailuun. Jaajo Linnonmaa, kilpailun suojelija ja yksi tuomareista oli saapunut gaalaan palkitsemaan ja esittelemään voittajat: Petteri Timonen, Sini Pyy ja Ari-Pekka Salovaara. Ehdolla kansalliseksi voittajaksi oli myös kotikamarini Keski-Uudenmaan Nuorkauppakamarin jäsen Soile-Maria Linnemäki, jonka hienosta suorituksesta päästä 12 parhaimman joukkoon olemme hyvin ylpeitä. Juuri omaan kamariin kuuluvan osallistujan kautta myös koko kilpailu avautui ensikertalaiselle erityisen selkeällä tavalla.

Tunteita nostattavaa gaalassa oli myös nähdä Senaattorin arvon myöntäminen - ja vieläpä useamman henkilön kohdalla. Mieleenpainuvin itselleni oli kuitenkin Amandojen Lotta Hanskin hetki, sillä hän istui sattumalta aivan selkäni takana. Ilon, kyynelten ja onnitteluiden määrä oli valtava ja voittoisan latautunut tunnelma heidän kamarilaistensa keskuudessaan Lotan vuoksi oli lähes käsin kosketeltava. Oli ihanaa päästä jakamaan heidän hetkensä niin läheltä.

Mitä tulee Gaalan muuhun ohjelmasisältöön, niin toki erilaisten palkitsemisten lomassa illan aikana oli myös muuta nähtävää ja kuultavaa. Lavalla esiintyi myös henkeäsalpaavan upea laulaja-sellisti Magdalena Valkeus, sekä illan omat laulavat juontajamme. 

Mitä tulee yleisesti ottaen illan kulkuun, niin olin vaikuttunut siitä miten mallikkaasti illan ohjelma ja gaala illallinen oli sovitettu aikataulullisesti yhteen. Näin valtavan vierasmäärän keskellä oli mieletöntä, miten Clarionissa osattiin tehdä meistä jokaisesta oman iltansa Special star hyvän palvelun kautta. En usko, että itselle olisi jäänyt illasta niin poikkeuksellisen hyvää fiilistä,  ellei gaalan tunnelma itsessään olisi ollut niin positiivisen latautunut ja kannustava, sekä kamarilaisten henki ja yhteenkuuluvuus tullut niin vahvasti esille siellä. Innolla lähden mukaan seuraaviinkin kamarikokouksiin, niin alueellisiin kuin kansallisiin. Tämän viikonlopun fiilistä lisää kiitos!

Huippuviikonlopun jälkeen voisin yhteenvetona linjata, että First timers tapaaminen perjantaina, innostavat keynotet lauantaina, mahtavat puitteet niin kokouksille, majoittujille, ruokailuihin kuin gaalaan, sekä ennen kaikkea toimiva tiedottaminen ja koordinointi järjestävältä kamarilta ansaitsee kyllä isot aplodit ja kiitokset. Annoitte ensikertalaiselle mahtavan kuvan siitä, mitä JCIn kansallinen vaalkokous viikonloppu pitää sisällään.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

#kamaritarina - Christa Kantonen, Salon Nuorkauppakamari

#kamaritarina - Raikko Kavisto, Turun Nuorkauppakamari

"You are never too young to lead and never too old to learn"