Tuottava idea –kilpailun alue A:n voittajat ovat selvillä


Suomen Nuorkauppakamarit ry:n kansallisen Tuottava Idea -kilpailun Alue A:n voittajat ovat selvillä. Voittajat palkittiin tänä vuonna kolmessa eri sarjassa, jotka olivat Yrityssarja, Yhteiskuntasarja ja StartUp-sarja. Arviointikriteereinä käytettiin idean/hankkeen uutuutta, idean/hankkeen innovatiivisuutta sekä positiivista vaikutusta yhteiskuntaan. Voittajaideat jatkoivat kansallisen tuomariston arvioitaviksi.

Alue A:n tuomaristoon kuuluivat toimitusjohtaja Patrick Stara Stara Consulting Group Oy:stä, tiimi LED Tailor Innova7ion:stä ja Suomen Nuorkauppakamareiden Alue A:n aluejohtaja Hanna Saari. Tuomariston koollekutsujana sekä sihteerinä toimi Alue A:n alueprojektipäällikkö Michaël Vanamo Espoon Nuorkauppakamarista.

Yrityssarja

Voittaja: VENYY - Passiivinen venytystanko - Silverplus Oy

Tuomariston kommentit ideasta: yksinkertainen ja toimiva laite, joka ei vie paljoa tilaa ja jota on helppo käyttää vaikka kesken työpäivän. Helppous, turvallisuus ja yksinkertaisuus on kaunista – tästä pisteet ko. tuotteelle.

Yhteyshenkilö: Jeanette Lindwall, Silverplus Oy, jeanette@silverplus.fi, 040 530 7015
Idean ehdottaja: Jeanette Lindwall, Turun Nuorkauppakamari ry

Kunniamaininnan saaja Tuudittava LullaMe-vauvapatja - Familings Oy

Tuomariston kommentit ideasta: auttaa modernilla tavalla lapsiperheiden arkea. Tuotteella on rajattu kohderyhmä, mutta tärkeä aihe, jonka puitteissa tuoteinnovaatio saa varmasti kiinnostusta osakseen. Oikeiden kumppanuuksien avulla tästä on mahdollista saada maailman laajuinen "standardi" ja brändätä LullaMe markkinoiden ainoaksi ongelmanratkaisijaksi.

Yhteyshenkilö: Markus Vihottula, Familings Oy, info@lullame.com, 040 708 2001
Idean ehdottaja: Markus Vihottula

Yhteiskuntasarja

Voittaja Salo IoT Campus, Salon kaupunki

Tuomariston kommentit ideasta: Campuksen vahvuus on sen monipuolisuus ja rohkeus yhdistää hyvin erilaisia toimijoita keskenään. Idea varmasti edesauttaa Salon työllisyyttä ja tunnettavuutta.

Yhteyshenkilö: Anita Silanterä, ohjelmapäällikkö, Salon kaupunki, anita.silantera@salo.fi, 044 778 7706

Idean ehdottaja: Johanna Linna, Salon Nuorkauppakamari ry

Kunniamaininnan saaja Turun korkeakouluista onnistaviin startuppeihin keskittyvä sijoitus- ja kehitysyhtiö - Monttu Ventures Oy

Tuomariston kommentit ideasta: erittäin hyödyllinen konsepti joka tulevaisuudessa tuottaa uusia yrityksiä ja mahdollistaa innovaatioiden kaupallistamista. Panostaminen alkuvaiheessa olevaan yritystoimintaan on erinomainen idea ja tukee oppimiskokemuksena jokaisen rahoituksensaajan kyvykkyyttä toimia jatkossa yritystoiminnassa.

Yhteyshenkilö: Mikko Pohjola, Monttu Ventures Oy, mikko.pohjola@utu.fi, 041 437 2044
Idean ehdottaja: Mika Heiskanen, Turun Nuorkauppkamari ry

StartUp -sarja

Voittaja Entis hyönteisruoka - Entomophagy Solutions Oy

Tuomariston kommentit ideasta: vahvasti päivän trendissä tuottaa ekologisempia proteiinin lähteitä. Hyönteisruoan mahdollisuudet kiinnostavat maailmalla ja markkinapotentiaali on erittäin suuri. Porttituoterooli on erinomainen innovaatio kehittyvään markkinaan ja kysyntään.

Yhteyshenkilö: Samuli Taskila, Entomophagy Solutions Oy, entis@entis.fi, 044 366 8907
Idean ehdottaja: Jussi Karonen, Turun Nuorkauppakamari ry

Kunniamaininnan saaja Ekokamu - Ekokamu Oy

Tuomariston kommentit ideasta: toimiva ja yksinkertainen kaikkia hyödyttävä ratkaisu. Erinomainen markkina-alue löytö, joka auttaa kuluttajia toteuttamaan vastuullista toimintaa. Tulevaisuuden markkinassa on kysyntää niille ratkaisuille, jotka tukevat vastuullisuutta.

Yhteyshenkilö: Elina Voutilainen, Ekokamu Oy info@ekokamu.com, 040 552 7411
Idean ehdottaja: Elina Voutilainen

TUOTTAVA IDEA

Valtakunnallisen Suomen Nuorkappakamarit ry:n järjestämän Tuottava Idea -kilpailun avulla edistetään innovatiivisuutta ja etsitään uusia, tuottavia ideoita. Kilpailun tarkoitus on lisätä yrittämisen yleistä arvostusta korostamalla omiin ideoihin perustuvien ja riskejä ottavien päätöksentekijöiden merkitystä kansantaloudelle sekä hyvinvoinnin lisäämiselle.
Tuottava Idea -kilpailuun voi osallistua mikä tahansa tuotteeseen, palveluun, tuotantomenetelmään, liikeideaan tai muuhun yritystoimintaa edistävään toimenpiteeseen liittyvä idea. Palkittava hanke voi olla kehitetty julkisella tai yksityisellä sektorilla. Idea saa olla maksimissaan kolme vuotta vanha ja se pitää olla jo tuottavassa käytössä.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

#kamaritarina - Raikko Kavisto, Turun Nuorkauppakamari

#kamaritarina - Christa Kantonen, Salon Nuorkauppakamari

"You are never too young to lead and never too old to learn"