JCI European Academy järjestettiin jo 21. kerran Göteborgissa
JCI European Academy järjestettiin Kungälvissä, Göteborgissa jo 21. kerran. Kansainväliseen koulutukseen osallistui 93 osallistujaa, 24 maasta ympäri Eurooppaa. Suomesta koulutukseen osallistui 8 henkilön delegaatio. Mukana olivat myös Niina Härkönen ja Jenni Ahlstedt, jotka varmistivat COC tiimissä että koulutuksesta tuli onnistunut ja upea elämys kaikille osallistujille. A-alueelta koulutukseen osallistuivat Mari Männistö, Aurajoen Nuorkauppakamarista, Sanna Raikaa, Espoon Nuorkauppakamarista ja Susanna Issakainen, Metropolin Nuorkauppakamarista.

JCI European Academy järjestettiin Kungälvissä Fars Hatt hotellissa 18.-22.8. Neljäpäiväinen koulutus sisälsi luentoja, workshopeja, ryhmätöitä, uusia haasteita, elämyksiä, paljon naurua ja hieman kyyneleitäkin, kertoo Sanna Raikaa, Espoon Nuorkauppakamarin varapuheenjohtaja. ”Tutustuin ja verkostoiduin muihin osallistujiin, ja ystävystyin erityisesti omien tiimien jäseniin. Koulutus oli täynnä ohjelmaa ja yllätyksiä. Se oli rankka rutistus, mutta samalla se antoi niin paljon takaisin. Voin suositella koulutusta kaikille JCI toiminnasta motivoituneille tuleville puheenjohtajille. Tähän koulutukseen kannattaa hakea!" jatkaa Sanna.

Koulutuksen ohjelmaa voisi kuvailla jopa nerokkaasti rakennetuksi, ylistää Aurajoen Nuorkauppakamarin varapuheenjohtaja Mari Männistö. "Näin jälkeenpäin ajateltuna on ihmeellistä, kuinka jokainen pienikin yksityiskohta akatemiassa oli rakennettu edistämään osallistujien itsetutkiskelua ja henkistä kasvua. Akatemiaviikonlopun jälkeen en ole ainostaan parempi johtaja, olen myös parempi ihminen. Ja toki tie on vasta alussa, mutta European Academystä sain korvaamattomat eväät tulevalle matkalle, sekä ainutlaatuisen verkoston tulevaisuuden johtajia ympäri Euroopan, jotka tulevat toimimaan johtotehtävissä niin Nuorkauppakamarissa kuin yrityselämässäkin."


Susanna Issakainen, Metropolin Nuorkauppakamarin valmistuva puheenjohtaja, kuvaa JCI European Academyä ainutlaatuiseksi bootcampiksi, joka antaa valmiudet niin itsensä kuin tiiminsä johtamiseen ja hyvin monenlaisista mankeleista selviytymiseen. "Ja mikä parasta, laadukkaaseen oppimiskokemukseen kuuluu ystävystyminen upeiden nuorkauppakamarilaisten kanssa ympäri Euroopan. Kannustan myös kaikkia leventämään horisonttiaan kansainvälisillä kentillä, ja ainakin itselleni European Academy oli tässäkin mielessä loistava kokemus!"

JCI European Academy koulutuksessa lisäksi perehdyttiin YK:n Global Goals -ohjelmiin tiimien välisten kehitysprojektien avulla. Tiimien suunnittelemat kehitysprojektit toivat esille konkreettisia toimenpiteitä, joita voidaan toteuttaa paikallisella ja kansallisella tasolla ympäri maailmaa. JCI Executive Vice President Jonathan J. Borg innosti kamarilaisia jatkamaan työtä koulutuksen jälkeen. The JCI European Academy is a leadership academy which trains the leaders of tomorrow with the practical skills which are needed to lead a team and be pioneers in creating positive change within their community. In my 18 years of leadership experience I have never seen anything quite like it.”

Mari Männistö, Sanna Raikaa ja Susanna Issakainen 

Tämän blogin suosituimmat tekstit

#kamaritarina - Raikko Kavisto, Turun Nuorkauppakamari

#kamaritarina - Christa Kantonen, Salon Nuorkauppakamari

"You are never too young to lead and never too old to learn"