#kamaritarina - Eelis Norja, Lohjan Nuorkauppakamari ry

Sinun pitäisi kirjoittaa elämänkerta. Tämän olen kuullut usean ystäväni sanovan, vaikka mielestäni en ole tehnyt mitään ihmeellistä, vaikka elänkin elämääni pieni pilke silmäkulmassa. Tosin kalenterini kyllä väittää toisin, kun siitä katson menneitä tai tulevia tapahtumia. Vuotta 2017 on kulunut kohta jo ensimmäinen kvartaali ja kamari- vuosi näyttää vain kiihtyvän. Tapahtumia ja kokouksia tuntuu olevan joka viikko, joten tiedän olevani elossa. Sain vuonna 2012 kutsun järjestää Lohjan Nkk:n vaalikokouksen ja samalla saisin tilaisuuden esittäytyä kamarilaisille koejäsenenä. Seuraavana vuonna minut valittiin jäseneksi kolme päivää ennen Monacon Eurooppakokousta, jonne olin ilmoittautunut ainoana lohjalaisena. Laitoin viestiä senaattori Tero Mikolalle, koska näin käskettiin tehdä ja Tero selitti onnistuneesti mikä tällainen EC oikein on vain muutama päivä ennen lentoa. Täytyy myöntää, että hieman jännitti lähteä yksin uuteen maahan vailla tuttavia, saati kielitaitoa. Jo lentokentällä löysin kamarilaisia ja siitä ehkäpä yksi legendaarisimmista reissuista alkoi. Tämän jälkeen olen reissannut lähes kaikki alue A:n-, kansalliset-, Eurooppa- ja maailman-kokoukset läpi ja löytänyt sitä kautta maailmanlaajuisen verkoston JC:stä.

Olen Eelis Norja Alue A:n RC vuosimallia 2017 sekä oman Lohjan Nuorkauppakamarin IPP. Päivätyöni teen nykyään Helsingin Osuus- pankissa yrityspalveluasiantuntijana taloyhtiöiden remonttirahoituksessa. Iltatyökseni toimin Sillin Talli Ky:n joka paikan höylänä. Harrastuksiini kuuluu partio, golf, purjehdus, sijoittaminen sekä elämästä nauttiminen, mikäli siis JCI toiminnalta jää aikaa. Harrastus, jolle vuonna 2012 annoin pikkusormen ja se vei hetkessä koko miehen. Osallis- tumalla lähes kaikkiin projekteihin ja juhliin mitä kamarillani oli tarjota sekä matkustamalla aluekokouksiin ja kansallisiin kokouksiin opin nopeasti että tämä harrastus ei ole vain yhtä ja samaa vanhan toistoa, vaan että kokoajan kehitetään jotain uutta ja uskomatonta erilaisten projektien muodossa. Ensin alkoi tulla tuttuja eri kokouksissa kunnes hetken päästä huomasin, että ystäviä alkoi kertyä ympäri Suomea. Kaikki koulutukset ja luennot olivat jotain sellaista mitä ei koulunpenkillä tai työelämässä tule välttämättä vastaan. Oma mielenkiintoni tätä harrastusta kohtaan kasvoi ja kasvoi niin paljon, että olen löytänyt itseni kamarini hallituksesta TREAS:n, DP:n, PRES:n roolista, LNKK:n vuoden 2015 JC ja nyt viimeisimpänä Alue A:n RC:nä sekä Lohjan NKK:n IPP:nä. Tästä kaiketi on kiittäminen senaattori Päivi Klimenkoa, joka kysyi jo vuonna 2010 että kiinnostaisiko kamari- toiminta, tosin silloin sanoin, että
tahdon valmistua ensin ja menin samana iltana tutkimaan netistä mitä tämä toiminta on oikeasti. Yhtenä esimerkkinäni kamaritoiminnassa on toiminut NPP Mervi Vuorinen.

Aktiivisena ihmisenä kamaritoiminta on ollut ikään kuin jatkumoa partion jäädessä opiskeluaikoina taka-alalle. Ollessani mukana kotikamarini toiminnassa heti koejäsenyyteni alkumetreiltä asti, olen saanut tutustua paikallisiin vaikuttajiin ja päässyt samalla oppimaan monia projektijohtamisen käytännön asioita. Selvittyäni Monacon EC:stä tiesin, että tämä harrastus voisi antaa minulle vielä paljon, kunhan vain olen aktiivinen ja osallistun tapahtumiin. Reissuilla on sattunut ja tapahtunut vaikka mitä, mistä saisi jo yksin kirjoitettua pienen kirjan, koska jokainen kokous ja jokainen konferenssi on omanlaisensa seikkailu. Kamaritoiminnalta lähdin hakemaan itseni koulutusta, verkostoitumista, kontakteja ja kansainvälisiä kokemuksia sekä ystäviä. Näitä kaikkia olen saanut enemmän kuin osasin uneksia. Olen kasvanut kamaritoiminnan kautta ihmisenä, kehittänyt omaa ajatusmaailmaani sekä päässyt tutustumaan eri aloilla työskenteleviin ihmisiin niin kotimaassa kuin kansainvälisesti. Nautin tästä harrastuksesta ja sen tuomista mahdollisuuksista sekä vastuusta, jota varsinkin puheenjohtajavuotenani sain paljon.

Kamaritoiminta on ennen kaikkea minulle antanut ystäviä ja myös rohkeutta lähteä kohti tuntematonta, jota olenkin pyrkinyt toteuttamaan erittäin ahkerasti lähtemällä kansainvälisiin kokouksiin. Niitä kokouksia voin lämpimästi suositella kaikille, koska kuten senaattori Petteri Åström minulle sanoi yhdellä EC reissulla: Aluekokouksissa tutustut ensin oman kamarisi jäseniin, kansallisissa oman alueesi jäseniin ja kansainvälisissä koko Suomen jäsenistöön. Tämänkin olen huomannut, koska kun matkustin yksin Istanbulin kokoukseen, niin lentokenttäbussissa saksalainen JC istui viereeni ja sanoi että olemme menossa samaan kokoukseen ja tästä alkoikin taas yksi ikimuistoinen reissu sadunhohtoisessa Istanbulissa.


Alue A:n RC toimiminen on tähän mennessä tuonut minulle paljon uusia ystäviä ja olen päässyt tapaamaan monien kamarien koejäseniä sekä päässyt valmentamaan tämän vuoden DP:itä. Alkuvuoteen on mahtunut todella paljon tapahtumia ja vielä uskomattomampia tapahtumia on edessä. En tiedä kuinka monen teistä tulen näkemään Mongoliassa, Baselissa tai Amsterdamissa, mutta halataan kun tavataan, sillä tämä harrastus on maailman paras.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

#kamaritarina - Raikko Kavisto, Turun Nuorkauppakamari

#kamaritarina - Christa Kantonen, Salon Nuorkauppakamari

"You are never too young to lead and never too old to learn"