Puheenjohtajan kynästä

Täällä teille kirjoittaa ensikertalainen johtaja, noviisi, keltanokka.

Lähtiessäni Nuorkauppakamareiden johtajuuspolulle, silmissäni kiilsi johtajuuden suoma vapaus vaikuttaa. Olin jo tehnyt Vihdin kamarissa projekteja, ollut hallituksessa ja käynyt koulutuksissa sekä kokouksissa. Olin varmasti valmis uuteen haasteeseen ja mielestäni enemmän kuin kykeneväinen hoitamaan koko kamaria. Vastuu ja velvollisuus kuulostivat satunnaisilta muurahaisilta puheenjohtajuuden suuressa muurahaiskeossani.

Tammikuussa ajattelin puheenjohtajavuoteni olevan melko leppoisaa aikaa, asiat rullaisivat omalla painollaan ja kaikki menisi suunnitelmien mukaan. Helmikuussa tälle puheenjohtajalle alkoi kasaantua yhdistyksen hoitoon liittyviä asioita, vuosikokousta, raportteja ja todellakin myös paineita onnistua. Vastaan tuli uusia haasteita, vastuita ja ennalta arvaamattomia kierrepalloja, joihin täytyi osua vaikka mieluummin olisi väistänyt. Johtajuuden todellisuus se sieltä hiipi.

Monessa järjestössä ja yrityksessäkin johtajuus voi osua kohdalle ilman kunnollista valmistautumista. Tämä ensikertalainen johtaja ei olisi voinut kannuksiaan kerätä missään muussa paikassa yhtä tehokkaasti kuin nuorkauppakamarissa. Tässä järjestössä johtajaa ei heitetä pelikentille ilman preppausta ja huolellista valmistautumista. Johtajuusputkeen lähdetään jo valmistautuvan puheenjohtajan roolissa vuotta ennen puheenjohtajan virkaa. Tulevia kamaritoivoja koulutetaan ja tutustutetaan toisiinsa koko vuoden, jotta oma johtajuusvuosi hoidettaisiin maaliin mahdollisimman tyylipuhtaasti.

Kun johtajuuden pelistrategia on hiottu etukäteen kuntoon, voi keltanokkakin muodostaa odottamattomista kierrepalloista pelin kääntäviä voittomaaleja.

Te tulevaisuuden johtajat, ryhtykää rohkeasti keräämään omia kannuksianne maailman parhaan harrastuksen parissa!Anu Salminen 
PRES, Vihdin Nuorkauppakamari
Tämän blogin suosituimmat tekstit

#kamaritarina - Raikko Kavisto, Turun Nuorkauppakamari

#kamaritarina - Christa Kantonen, Salon Nuorkauppakamari

"You are never too young to lead and never too old to learn"