Kesävieraana Ceellä Soluttautujat -tapahtumassa


Olipa taas kerran yksi huikea kokemus. Soluttautujat -tapahtuma sijoittui Porissa kesän vilkkaimpaan viikkoon Porin Jazzien aikaan ja Suomi Areenan yhteyteen. Tapahtumassa kilpailtiin joukkueina ja jo ilmoittautuessa kilpailuun valittiin kolmesta, itseä kiinnostavasta aiheesta, se kiinnostavin. Ideana oli mennä kuuntelemaan Suomi-Areenan keskustelua aiheeseen liittyen ja tehdä siihen annettuja tehtäviä.
Päivä alkoi inspiroivalla yritysvierailulla journalismin lähteellä Satakunnan Kansan tiloissa. Kuulimme faktaa painetun median nykytilasta ja tilastoista, saimme uutta ideaa ja näkökulmaa lehdistötiedotteiden rakentamiseen ja näimme millaisissa tiloissa lehteä rakennetaan ja millaisissa tiloissa toimittajat pyörivät. Oli mielenkiintoista kuulla eri roolituksista ja tiimeistä ja toimituksen arjesta.

Tästä oli hyvä pohja lähteä itse kentälle. Siinä sitten yhdessä tiiminä mentiin kuuntelemaan Jenni Rajahalmeen vetämää paneelikeskustelua aiheesta: Miksi ihmeessä kaikista pitää tulla nyt yrittäjiä? Millä taidoilla nuoret rakentavat tulevaisuuden Suomea? Pohdin pitkään kolmen hyvän aiheen väliltä ilmoittautuessani tapahtumaan. Tämä kosketti ehkä eniten, kun olen ollut töissä yrityskaupoilla, työskennellyt yrittäjyysneuvojana ja ollut Suomen Ekonomeilla yrittäjyystyöryhmässä rakentamassa Ekonomien linjauksia yrittäjyyden suuntaan.

Tämän paneelikeskustelun järjestäjinä olivat YES-verkosto sekä Suomen 4H. Itse olen ollut pienestä saakka aktiivinen 4H-lainen sekä toiminut Turun 4H-yhdityksen hallituksessa vuodesta 2007. 4H-järjestön yrittäjyyskasvatus ja työelämätoiminta ovat minulle hyvinkin tuttuja ja olen myös ollut vapaaehtoistöissä Namibiassa jalkauttamassa Suomen 4H:n toimintoja eri puolilla Namibiaa toimiviin lasten kerhoihin. 4H oli myös siellä hyvinkin yrittäjyyspainotteista harrastustoimintaa.


Soluttautujissa perusajatuksena oli osallistaa nuorkauppakamarilaisia yhteiskunnalliseen keskusteluun. Ikään kuin salaa soluttaudumme kansan joukkoon ja sieltä pompahdamme ylös, sanomme reippaasti nimemme kamarimme ja esitämme kysymyksen, kun sen aika on. Itselläni pompahteli kysymyksiä paljonkin, paneelikeskustelu soljui vauhdilla eteenpäin ja sain tehdä töitä aivojeni kanssa keksiäkseni jotain uutta kysyttävää. Sain kuitenkin tilaisuuden siihen ja vaikka kysymykseni ei taltioitunut joukkueemme videolle, tallentui se MTV Katsomoon: https://www.katsomo.fi/#!/jakso/786952?alkaen=0h39m28s Paneelikeskustelun jälkeen vetäydyimme syömään ja ratkomaan muita tiimille annettuja tehtäviä. Piti pohtia mitä olemme juuri kuulleet, mikä keskustelussa oli hyvää ja miten sitä voitaisiin hyödyntää meillä JC-verkostossa. Mietimme mitä jäi päällimmäisenä mieleen ja kehittelimme yhdessä jatkoideoita siitä mitä uutta voisimme nuorkauppakamaritoiminnassa tehdä. Tästä videoon: https://www.facebook.com/jctsuomiareenalla/videos/314858732306369/Kiitos tiimi, voitto tästä kisasta vietiin kotiin ja palkinto jaettiin C-alueen aluevaalikokouksen tulojuhlassa. Huikeaa!

YRIT NY E(R)ES -soluttautujat-tiimi SuomiAreenalla. Sina, Leena, Mari, Tuula, Maija ja Anna.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

#kamaritarina - Raikko Kavisto, Turun Nuorkauppakamari

#kamaritarina - Christa Kantonen, Salon Nuorkauppakamari

"You are never too young to lead and never too old to learn"