JCI Lohja esittää: LohjaExpo


LohjaExpo on messujen kaltainen rekrytointitapahtuma Lohjalla, jonka tarkoituksena on tuoda paikalliset rekrytoivat yritykset ja työtähakevat tekijät yhteen. Osallistuva työtähakeva pääsee saman katon alla tutustumaan eri yrityksiin ja olemaan kasvotusten vuorovaikutuksessa suoraan rekrytoivissa yrityksissä työskentelevien ihmisten kanssa. Vähänkuin tutustuisi etukäteen mahdollisesti tuleviin työtovereihinsa.

Messuilla tapahtuvan kontaktoinnin suurin etu on se, että kun työnhakija pääsee suoraan keskustelemaan rekrytoijan kanssa, on käytännössä alustavassa työhaastattelussa, koska pääsee olemaan heti kasvotusten ja keskustelemaan rekrytoijan kanssa henkilökohtaisesti. Sellaisille hakijoille, joille kirjalliset hakemukset tuottavat päänvaivaa tai algoritmit karsivat hakuprosessissa jo heti alkuunsa, tämä toimintatapa nostaa myös tällaisen hakijan mahdollisuuksia työllistyä!

LohjaExpo 2019 järjestettiin Lohjalla 30.10.2019 kello 14-17 Kauppakeskus Lohjantähdessä. Kävijöitä kerättiin tänä vuonna vajaa 400. Tapahtuma keskittyi rekrytointiin ja verkostoitumiseen. Tapahtuman pääjärjestäjänä toimi Lohjan Nuorkauppakamari ry. Projektipäällikkönä tänä vuonna toimi 2019 vuoden DP Marika Långström. Expon tekemiseen osallistui lopulta lähes kaikki aktiiviset kamarilaiset ja muutama uusi koejäsen pääsi heti likaamaan kätensä Expon parissa. Oli hienoa saada alueen suurimpia toimijoita mukaan ja jopa pk-seudulta halusi muutama yritys osallistua, vaikka paikallisuuteen keskittyneenä tapahtuma järjestettiinkin.

Tapahtumassa oli näytteilleasettajien lisäksi Säästöpankin luento Taloustaitoja palkansaajalle ja Lohjan kaupungin, Yrittäjien ja muutaman muun puheet kuultiin lavalla keskellä kauppakeskusta. Lohjan nuorkauppakamari edusti omalla ständillään rekryten uusia koejäseniä onnistuneesti. Yksi työryhmästä, viestinnän vastaava Sonja piti myös LinkedIn-työpajaa opastaen tietämättömille LinkedIn-profiilin tekoa ja kertoen, miten LinkedIniä voi hyödyntää työnhaussa, sillä se on tällä hetkellä trendikäs työnhaku- ja rekrytointikanava.

Lohja Expo 2018 järjestettiin Toimintakeskus Harjulassa, Lohjalla 29.8.2018, kävijöitä tapahtumassa oli noin 400. Lohjan Nuorkauppakamari ry oli mukana toteuttamassa tapahtumaa yhdessä Lohjan kaupungin ja alueen eri toimijoiden kanssa. Vuonna 2018 tapahtuma keskittyi rekrytointiin ja verkostoitumiseen.

Vuonna 2017 tapahtuma houkutteli paikalle noin 800 kävijää ja 60 yritystä eri toimialoilta Lohjan talousalueelta, tuolloin tapahtuma järjestettiin Tennarissa, Lohjalla.
Tapahtuman kotisivut osoitteessa: www.lohjaexpo.fi

Kirjoittanut Sonja Blomberg

Tämän blogin suosituimmat tekstit

#kamaritarina - Christa Kantonen, Salon Nuorkauppakamari

#kamaritarina - Raikko Kavisto, Turun Nuorkauppakamari

"You are never too young to lead and never too old to learn"