Tervehdys Ranskan suurlähetystön vierailulta
Pk-seudun INT:it järjestivät vierailun Ranskan suurlähetystöön 16.4. Paikalle oli kokoontunut 18 kamarilaista kaikista pääkaupunkiseudun kamareista. Meidät vastaanotti ensimmäinen lähetystösihteeri Jacques de Noray. Tunnelma oli alkuun hyvin odottavainen, ja edellisen päivän suuri uutisaihe Ranskan Notre Dame kirkon palamisesta vielä vallitsi jokaisen mielessä. Uusi lähetystö on otettu käyttöön 2.7.1951, jota ennen Ranskan suurlähetystö on ollut mm. Kruununhaassa, Katajanokalla, Esplanadilla ja Erottajalla.

Meille kerrottiin mm. Suomen ja Ranskan välisistä suhteista. Ranskan ja Suomen diplomaattisuhteet ovat olleet historiallisesti tärkeässä roolissa, sillä Ranska on ollut ensimmäisiä maita Euroopassa tunnustamassa Suomen itsenäistymistä.

Saimme esittää kysymyksiä; joissa tietenkin esille nousivat juuri loppuneet Suomen eduskuntavaalit ja kohta käsillä olevat eu-vaalit. Suomalaisten ja Ranskalaisten eduskuntavaalien vertaileminen herätti paljon kysymyksiä molemmin puolin. Olihan seurueessamme eduskuntavaaleissa ehdolla olleita henkilöitäkin.

Pääsimme myös kiertämään vanhaa lähetystörakennusta sekä nauttimaan keväisestä päivästä lähetystön puutarhassa nauttien näköalasta Ullanlinnalle.


Terkuin 
Pk-seudun INT:t

Tämän blogin suosituimmat tekstit

#kamaritarina - Raikko Kavisto, Turun Nuorkauppakamari

#kamaritarina - Christa Kantonen, Salon Nuorkauppakamari

"You are never too young to lead and never too old to learn"