Nyt haetaan Nuoria MenestyjiäMarjo-Riitta Hautala & Hanna Holopainen:

Vuoden Nuori Menestyjä on maailmalla arvostettu kilpailu, jonka kansainvälinen nimi on JCI Ten Outstanding Young Persons of The World. Suomen Nuorkauppakamarit ry palkitsee kilpailussa omalla alallaan menestyneitä 18–40-vuotiaita Suomen kansalaisia, jotka toimivat myös esikuvina uudelle sukupolvelle. Nuori Menestyjä -palkinto mahdollistaa suomalaisten tekojen ja osaamisen tunnetuksi tekemisen ulkomailla.

Vuoden Nuori Menestyjä -kilpailun tavoitteena on löytää henkilöitä, jotka toteuttavat nuorkauppakamareiden maailmanlaajuisen mission kohtaa: Ihmiskunnan palveleminen on elämän parasta työtä. Siis ihmisiä, jotka nuoresta iästään huolimatta ovat saavuttaneet omalla sarallaan jotakin yhteiskuntaa, kansakuntaa tai maailmaa hyödyttävää – tai jotka esimerkillään ja henkisellä kasvullaan innostavat muita.

Suomessa kilpailua on toteutettu vuodesta 1990 lähtien. Kilpailusarjoja on kymmenen, mutta kolme parasta kilpailijaa palkitaan. Kilpailusarjat ovat: Liike-elämä ja talous, Politiikka, lainsäädäntö ja hallinto, Akateeminen maailma, Kulttuuri, Eettinen ja ympäristöjohtaminen, Maailmanrauhan edistäminen, Humanitaarinen ja vapaaehtoistoiminta, Tiede ja teknologia, Henkilökohtainen kasvu sekä Lääketiede.

Itse koen tämän kilpailun erittäin merkittävänä vaikutuskanavana jokaiselle nuorkauppakamarilaiselle. Jokainen meistä tietää tai tuntee ihmisen, joka täyttää Nuoren Menestyjän kriteerit. Amsterdamin maailmankokouksen 2017 ehdottomia huippuhetkiä oli heiluttaa Suomen lippua Anna Rukon astuessa lavalle hakemaan palkintonsa yhtenä maailman kymmenestä parhaasta Nuoresta Menestyjästä. Meillä on mahdollisuus antaa tämä tilaisuus ihmiselle, joka ei välttämättä pidä itsestään numeroa, mutta on saavuttanut jotain niin merkityksellistä, että hän on vaikuttanut osaltaan yhteiskuntaan, kansakuntaan tai koko maailmaan ja ansaitsee tulla palkituksi. Klikkaa siis itsesi Vuoden Nuori Menestyjä -nettisivuille ja ilmianna oma ehdokkaasi jo tänään – ennen kuin joku muu ehtii sen tehdä. Ilmiantoaika päättyy 31.5.2018 ja ilmiannon tekemiseen menee muutama minuutti.

Ilmiannettujen ehdokkaiden aluekilpailujen esikarsinnat suoritetaan aluetuomaristojen toimesta. Aluekilpailujen voittajat ratkaistaan yleisöäänien ja aluetuomariston äänien perusteella. Jokaiselta alueelta Etelä-, Itä-, Länsi- ja Pohjois-Suomesta etenee kolme parasta kansalliseen finaaliin.

Kilpailun kansalliset voittajat valitsee päätuomaristo, joka koostuu suomalaisista yhteiskunnallisista vaikuttajista sekä Suomen Nuorkauppakamareiden edustajista. Kansalliset voittajat palkitaan SNKK:n kansallisessa vaalikokouksessa Helsingissä 13.10.2018. Kansalliset voittajat osallistuvat automaattisesti kansainväliseen JCI TOYP of the World -kilpailuun.

Lisätietoja vuoden 2018 kilpailusta allekirjoittaneelta. Tehdään tästä yhdessä Menestyjien vuosi!

Hanna Holopainen
Vuoden Nuori Menestyjä – aluekilpailupäällikkö
hanna.holopainen@jci.fi
040 726 1697


Tämän blogin suosituimmat tekstit

#kamaritarina - Raikko Kavisto, Turun Nuorkauppakamari

#kamaritarina - Christa Kantonen, Salon Nuorkauppakamari

"You are never too young to lead and never too old to learn"