Tuottava Idea-kilpailun aluepalkintoja Forssaan, Turkuun ja Pöytyälle

Forssalaisen Jospak Oy:n tuote vuopakkausratkaisuon voittanut Tuottava Idea-kilpailun aluekisan yrityssarjanVuopakkausratkaisu yhdistää kartongin ja muovin parhaat puolet ja sen avulla voidaan vähentää käytettävän muovinmäärää jopa 85%. Vuoka on yhteensopiva jo elintarviketeollisuudessa oleviin automaattisiin pakkausprosesseihin ja käytön jälkeen kuluttaja voi kierrättää pakkauksen pahvinkeräyksessä tai erottaa materiaalit helposti toisistaan ja kierrättää ne omina jakeinaan. 

Turkulaisen NGS Finland Oy:n tuote NGS-hiilihyvitysvoitti Start up-sarjan. NGS-hiilihyvityksessä yritykset voivat hyvittää hiilidioksidipäästöjään ja samalla tukea suomalaisen metsän kasvua sekä hiilensidontakyvyn säilyvyyttä. Metsänomistaja saa tuloa kasvavasta metsästään ja metsien hiilinielut säilyvät ja metsien ilmastonmuutosta ehkäisevä vaikutus korostuu.

Yhteiskuntasarjan voitto meni Pöytyälle Pöytyän kansanterveystyön kuntayhtymän MunKlinikka etähoitopalvelulle. MunKlinikka etähoitopalvelu on Pöytyän ja Auran kunnissa lanseerattu sähköisen terveyskeskusasennoinninpilottihanke. Palvelussa asiakas voi ottaa yhteyttä sairaanhoitajaan tietokoneen välityksellä, eli chattailla. Tarvittaessa vahvan tunnistautumisen jälkeen hoitaja voi avata myös videoyhteyden. Maaliskuun 2019 alussa palvelu oli korvannut jo satoja terveyskeskuskäyntejä, ja palvelusta saatu palaute on ollut hyvää.

Tuottava Idea-kilpailu on Suomen Nuorkauppakamarit ry:n järjestämä innovaatiokilpailu, jonka tavoitteena on nostaa esille suomalaisia innovaatioita. Kilpailuun voi osallistua mikä tahansa tuotteeseen, palveluun, tuotantomenetelmään, liikeideaan tai muuhun yritystoimintaa edistävään toimenpiteeseen liittyvä idea. Idea saa olla enintään kolme vuotta vanha ja sen tulee olla jo tuottavassa käytössä.

Alueellisen palkintoraadin muodostivat sarjayrittäjä Ilkka O. Lavas (City-lehti, Improve Media, City Dev Labs, Telsu.fi, TableOnline.fi, SaunaOnline.fi), Lauri Tolvas (OP FinancialGroup, BusinessManagerja Mika Irenius (Aluejohtaja, Markkinointi-instituutti). Tuomarit arvioivat idean innovatiivisuutta, ajankohtaisuutta ja positiivista vaikutusta yhteiskuntaan.

Alueen voittajat jatkavat kansalliseen kisaan, jonka voittajat julkaistaan 29.5.2019 kansallisessa palkintojenjakotilaisuudessa Nasdaq HelsingissäKansallisten sarjojen voittajat pääsevät soittamaan Nasdaq OMX Helsinki-pörssin avauskelloaLisäksi voittajat saavat yrityksensä logon näkyviin New Yorkin Times squaren valotaululle.


Etelä-suomenvoittajat:

Yrityssarjavoittaja Jospak Oy,Forssaehdottaja Tarja Heikkilä

Startup sarjavoittaja NGS Finland Oy,Turkuehdottaja Virpi Mäkelä,Pirkanmaan Nuorkauppakamari

Yhteiskunta sarjaPöytyän kansanterveystyön kuntayhtymäPöytyäehdottaja Hanna HeleniusAuranmaan Nuorkauppakamari


Tomi Riipinen


Tämän blogin suosituimmat tekstit

#kamaritarina - Raikko Kavisto, Turun Nuorkauppakamari

#kamaritarina - Christa Kantonen, Salon Nuorkauppakamari

"You are never too young to lead and never too old to learn"