Pankkimaailmasta ohjelmistorobotiikan asiantuntijaksi – kiitos kamaritoiminnan
A-alueen aluejohtaja Hanna Saari on saanut nuorkauppakamaritoiminnasta paljon vipuvoimaa omalle uralleen. Aloittaessaan Havis Amandoissa hän työskenteli rahoituspäällikkönä Danske Bankissa ja nyt, muutaman kamarivuoden jälkeen hän toimii Knowit Oy:ssa RPA Lead Consultant -roolissa, eli johtaa ohjelmistorobotiikka -liiketoimintaa ja vastaa projektitoimituksista sekä liiketoiminnan kasvattamisesta. Matka nykyiseen positioon on ollut huikea ja siitä Hanna kiittää kamaritoiminnassa opittuja taitoja.

”Kamaritoiminta on tarjonnut minulle hienoja kehittymismahdollisuuksia, joihin aina innokkaasti tarttunut. Jokainen hallitusvirka jonka olen tehnyt, on tarjonnut minulle uusia oppeja ja kokemuksia. Vahvimpana tietysti puheenjohtajuus, jossa opin valtavasti esiintymistaidoista ja ihmisten johtamisesta. Puhumattakaan tietysti tästä Aluejohtajavuodesta, joka on toki kesken vielä” hän kertoo.

Hanna listaa lukuisia työelämätaitoja joita on oppinut kamaritoiminnassa: esiintyminen, puheen pitäminen, ihmisten johtaminen, ajankäyttö ja priorisointi, palautteen antaminen ja vastaanotto, verkostoituminen, sitten ylipäätään itsevarmuus, omaan osaamiseen luottaminen.

”Koen, että kamarissa saatu varmuus omaan osaamiseen ja luotto omiin kykyihin antoi uskallusta hypätä pois pankkimaailmasta hyvästä virasta (toimin tuolloin luottopäällikkönä Suomen Hypoteekkiyhdistyksessä) uuteen Start Upiin, joka keskittyi ohjelmistorobotiikkaan. Vaihdoin alalle, josta minulla ei ollut kokemusta, enkä myöskään tiennyt lähteekö Start Up "lentoon". Kahdessa vuodessa minusta kehittynyt ohjelmistorobotiikan asiantuntija ja kiitos johtajuuskokemuksen, saan myös johtaa omaa liiketoimintaa” hän kertoo kiitollisena.

Nykyiseen työpaikkansa hän on saanut kamaritoiminnan kautta: ”Tapasin pari vuotta sitten yrityksen CEO:n mahdollisen yhteistyön merkeissä toimiessani Amandojen BUS:ina. Se kumppanuus jäi silloin mietintään, mutta kaksi vuotta myöhemmin hän soitti minulle tarjoten RPA-johtajan paikkaa, sillä olin jäänyt mieleen ja hän oli seurannut tekemisiäni mm. LinkedIn:ssä. Näin siis päädyin nykyiseen tehtävääni.”

Tanja Uusitalo


Tämä artikkeli on luettavissa myös sidosryhmälehtemme Meriitin seuraavassa numerossa. Tämän blogin suosituimmat tekstit

#kamaritarina - Raikko Kavisto, Turun Nuorkauppakamari

#kamaritarina - Christa Kantonen, Salon Nuorkauppakamari

"You are never too young to lead and never too old to learn"