Viestinnällä johtaminen

Keskiviikkona 15. marraskuuta Havis Amandan Nuorkauppakamari järjesti A-aluelaisille interaktiivisen valmennuksen viestinnän johtamisesta. Valmentajana toimi viestintäalan konkari, Ulla Parviainen (mediasuhteiden johtaja Posti Groupin Viestinnästä). Koulutus oli jatkoa kevään koulutukselle kriisiviestinnästä.

Koulutus oli taitavasti laadittu ja täynnä konkreettisia vinkkejä, joita jokainen pystyy toteuttamaan omassa työssään ja organisaatiossaan. Ulla laittoi ryhmän pohtimaan yhdessä ja paritöinä viestintään liittyviä haasteita ja niihin sopivia ratkaisuja.
Käsiteltävinä olevia teemoja olivat muun muassa:
- Miten viestinnällä on mahdollista luoda luottamuksellinen nuotiopiiri-fiilis?
- Minkälaisia valmiuksia kunkin pitäisi itsessään kehittää voidakseen ottaa vastuun viestinnästä?
- Miten kuunnellaan ja kuullaan ja mitä mittareita voidaan käyttää?
- Miten havainnollistaa?
- Miten kielellistää viesti eri tavoin eri ryhmille?
- Miten saada viestinnän avulla ”päättömästi sinkoileva lauma” rauhoitettua?
- Mitä tulisi tehdä, jos disinformaatio ja spekulaatio vaikeuttaa omaa viestintää?
- Mitä esimerkkejä on tilanteesta, jossa kriisiä on saatu vielä pahennettua huonolla viestinnällä?
- Millä resursseilla viestintää voidaan tehdä ja milloin olisi syytä turvautua ulkopuoliseen apuun?
- Miten saadaan ihmiset kertomaan haluttua viestiä eteenpäin?
Keskustelu kulki sujuvasti ja viestintään liittyviä osa-alueita oli niin mukava yhdessä pohtia, että koulutukseen osallistujat eivät olisi millään malttaneet lähteä kotiin koulutuksen päätteeksi. Mukaan koulutukseen oli valikoitunut jälleen kerran upea porukka aktiivisia ja analyyttisia A-aluelaisia.
https://ssl.gstatic.com/ui/v1/icons/mail/images/cleardot.gif                      - Viestintätaidot ovat johtajan ja johtamisen menestymisen edellytys. Kysymys ei ole kuitenkaan rakettitieteestä, vaan jokainen voi kehittää omia viestintätaitojaan. Tärkeää on olla aidosti kiinnostunut ihmisistä ja ilmiöistä. Arjessa auttaa paljon, jos on tiimi, jolta saa tukea viestintätilanteissa, sanoo Ulla Parviainen.
Jos illan annin tiivistäisi yhteen ohjeeseen se olisi: Tunne ihmisesi! On tärkeä ymmärtää kenelle viestii, miten viesti kannattaa ajoittaa ja millainen viestintätapa sopii juuri kyseiselle vastaanottajalle. 
Milla Peltola, Havis Amandan Nuorkauppakamari

Ulla Parviainen


Viestinnän pitkän linjan ammattilainen, jolla on kokemusta julkishallinnosta, yrityselämästä ja kolmannen sektorin toiminnasta. Erityisosaamista ovat muutosviestintä, kriisiviestintä ja mediasuhteet. ”Valmennuksiin osallistuvat eivät aina itse tiedä, miten paljon jo asiasta osaavat. Minun tehtäväni on auttaa osaaminen esille ja rakentaa ryhmän kanssa kokonaiskuva. Yksilöiden osaaminen ja tehtävien ratkaisut muuttuvat koko ryhmän osaamiseksi.”

Tämän blogin suosituimmat tekstit

#kamaritarina - Raikko Kavisto, Turun Nuorkauppakamari

#kamaritarina - Christa Kantonen, Salon Nuorkauppakamari

"You are never too young to lead and never too old to learn"