#kamaritarina - Christa Kantonen, Salon Nuorkauppakamari

#epämukavuusalue

Tätä sanaa olen kuullut joka kanavasta usean vuoden ajan töissä sekä opiskeluidenkin aikana. Vasta kamarissa ymmärsin sanan varsinaisen merkityksen.

Oma kamaritarinani alkoi 2016 syksyllä. Pääsin mukaan maailmanmestareiksi (nevö föget) julistetun Salon kamarin porukkaan! Joulugaala oli siis lähtölaukaus koejäsenvuoteen.
Viime vuosi oli aikamoinen tietotulva. Koejäsenen saappaissa yritin pistää kirjaimellisesti kädet saveen ja kokea uusia asioita. Olemalla mukana kamarin projekteissa sekä tapahtumissa ymmärsi mitä ympärillä tapahtuu. Uudenlainen kulttuuri-verho avautui minulle uusien ihmisten ja toimintatapojen myötä. Päällimmäisenä oppimiskokemuk-sena on ollut meidän yhteistyökumppaneiden kanssa tehdyt kuukausivierailut, joista on saanut paljon irti myös omaan työelämään. On ollut hienoa huomata kamarin verkostoissa piilevä voima. Muuttuvat elämäntilanteet ymmärretään ja aina saa apua projekteihin kun sitä pyytää. Koskaan ei kuule kenenkään sanovan idealle ei, vaan ennemminkin kysytään: "Milloin aloitetaan!" Otin ensi vuodeksi ison askeleen pois tutusta ja turvallisesti tullessani valituksi viestintäpäällikön/tiedottajan rooliin Salon kamarissa. Muuttuvassa yhteiskunnassa se on nykyään kaikkien asia. Minulla on isot saappaat täytettävänä rooliin mutta onneksi vaali-illan jatkoilla sain rohkaistusta sanojenkin muodossa, sillä jokainen tekee vuodesta aina oman näköisen. Luvassa on siis hieno vuosi oppia uutta ja ympärillä on hyviä tyyppejä viemässä asioita eteenpäin. Eiköhän siis kaikki mennä sinne epämukavuusalueelle ja tehdä ensi vuodesta mahtava!

Parhain terveisin,
Christa Kantonen, LIO 2018

Tämän blogin suosituimmat tekstit

#kamaritarina - Raikko Kavisto, Turun Nuorkauppakamari

"You are never too young to lead and never too old to learn"