Leirien Leiri 2017
Olen useana vuonna miettinyt Leirien leirille lähtemistä, mutten ilman lasta oikein saanut aikaiseksi. En myöskään oikein tiennyt mitä siellä tehdään. Kun puolisoni odotti esikoistani, niin kävimme Sauvon leirillä muutaman tunnin kääntymässä, vähän hiljaiseen aikaan – olisi pitänyt olla pidempään. Seuraavana vuonna esikoinen oli syntynyt enkä kokenut leiriä ajankohtaiseksi, kädet oli täynnä pienokaisen kanssa enkä halunnut uusia haasteita. Nyt kun esikoiseni oli vajaa kaksivuotias, lähdin hänen kanssaan kahdestaan leirille. Oli aivan mahtava kokemus!

Leirillä on senaattoreita, kunniajäsenitä, jiiceitä ja avecceja – kuitenkin lapsiin keskitytään 100%. Leirillä oli ihana sama JC-mäinen yhteenkuuluvuuden tunne, mutta kuitenkin uudenlainen ja täysin uusi ulottuvuus kuin esim. kokouksissa. Halusin lähentyä rankan työ- ja kamarivuoden jälkeen poikani kanssa. Leirillä se onnistui aivan loistavasti. Muut leiriläiset olivat myös erittäin avuliaita auttamaan minua pienen poikani kanssa, esimerkiksi kun hetken pelasin muiden kanssa lentopalloa, niin yksi aikuisista pelasi pienimpien kanssa puutarha-yazya.

Leirien Leirin palkintohaavi Wili
Reiluin leiriläinen
Nuorin leiriläinen
— at Eerikkilän Urheiluopisto - Eerikkilä Sports Institute.


Tämä leiri oli viimeinen, mutta silti huokui ideoita ja ajatuksia – mitäs jos sittenkin perinnettä jatketaan. Itse toivon koko sydämestäni, että voin jatkossa käydä perheeni kanssa leirillä. Näin kaksikymppisiä leirilapsia, jotka tulivat omilla autoillaan leirille. He ja heidän vanhempansa olivat käyneet leirillä useita vuosikymmeniä. Leirillä oli todellakin oma henkensä ja porukkansa – koko perheen ja yhteisön perinne. Halusin heti kuulua siihen mukaan.

Kaikki osallistujat otettiin avosylin mukaan. Jokainen sai olla ja pukeutua kuten halusi, osallistua mihin halusi ja tehdä mitä halusi. Kuitenkin pääasiassa tehtiin asioita yhdessä. Leirillä oli hyvin aikataulutettu ohjelma, joka jousti hyvin, kun tarpeet tai tilanteet muuttuivat. Oli todella ihanaa myös yhdessä nostaa ja laskea lippu. En keksi mitään mistä valittaa, kaikki oli aivan mahtavaa. Varsinkin lauantai-illan huikeat esitykset. Tuli oikein tippa linssiin sunnuntain poisajaessa. Oli niin sydämellinen reissu kaikin puolin. Vaikea selittää miksi reissu kosketti niin paljon – ehkä eniten pärjääminen hyvin oman lapsen kanssa ja tutustuminen häneen uudestaan JC-ympyröissä.

Karl-Johan Spiik
IPP, Airiston Nuorkauppakamari [www.airistojc.fi]
Kokouspäällikkö, A:n aluevaalikokous Selection [www.aluevaalikokous.fi]
Viestintäjohtaja 2018 ehdokas

Ps. Tein leiristä videon, se kertoo varmasti enemmän kuin kirjoitukseni. Videon 14min dokumentaarinen versio löytyy videon kuvaustekstistä, tässä liitteenä lyhyempi markkinointiversio.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

#kamaritarina - Raikko Kavisto, Turun Nuorkauppakamari

#kamaritarina - Christa Kantonen, Salon Nuorkauppakamari

"You are never too young to lead and never too old to learn"