#kamaritarina - Pauliina Kiviniemi (IPP 2017), Espoon Nuorkauppakamari ry


Tammikuu 2010 ja espoolainen karaokebaari. Siitä se kaikki lähti. Poikaystäväni oli lähdössä ulkomaankomennukselle ja kuin kohtalon johdatuksesta törmäsimme viimeisen karaokekeikan yhteydessä Espoon kamarin silloiseen puheenjohtaja Eira Vataseen. Eira ilmoitti samantien, että tulet kamaritoimintaan mukaan, niin on jotain tekemistä poikaystävän komennuksen aikana. Seuraavalla viikolla täytin koejäsenhakemuksen.

Ensimmäiset pari vuotta tutustuin ja tarkkailin nuorkauppakamarin toimintaa. Hallitukseen uskaltauduin ensimmäistä kertaa vuonna 2012. Sen jälkeen olenkin ollut kamarin hallituksessa joka vuosi. Hallitustoiminta on mieletön näköalapaikka, mitä suosittelen kaikille. Pienen suostuttelun jälkeen uskaltauduin hakeutumaan DP:ksi 2015 ja PRES vuosi oli edessä 2016. Jälkikäteen pakko sanoa, että kyllä kannatti ja suosittelen jokaiselle! Töitä vuodessa oli paljon, mutta PRES-kollegojen mahtava tuki ja mahdollisuus (tai pakko) mennä epämukavuusalueelle olivat hienoja kokemuksia. Aiemmin inhosin julkista esiintymistä. Levin vaalikokouksessa 2015 katsoin ehdokkaiden puheita ja mietin, että en itse ikinä hae keskusliittoon, koska minusta ei vain ole esiintymään satapäiselle yleisölle. Vain 6 kuukautta myöhemmin nousin pöydälle NT:n eli SNKK:n talousjohtajan virkaan. Vaikka voitto jäi muutaman äänen päähän, niin kokemus on ollut kamariurani parhaimpia.

Henkilökohtaisesti olin epämukavuusalueella koko ajan, mutta kampanjan aikana tuli kierrettyä Suomea ympäri, tutustuttua mielettömiin ihmisiin ja oli mahtavaa havaita miten oma kamari, kaverit ja myös työkaverit olivat kampanjassa mukana.

Kamaritoiminnassa kertynyt rohkeus on vaikuttanut positiivisesti myös työuralla. Syksyllä vaihdoin vakaan työpaikan Roviolla pienen firman talousjohtajan pestiin. On ollut hienoa huomata kuinka kamaritoiminnassa saadut kokemukset auttavat erottumaan muista työnhakijoista. Kamaritoiminnassa on upeaa myös kansainväliset ystävät ja avoin verkosto. Nykyisessä työssäni pääsen matkustamaan silloin tällöin Helsingin ja Hong Kongin väliä. Hotellissa istumisen sijaan otin yhteyttä JCI Hong Kongiin ja kyselin olisiko jotain mihin osallistua. Vaikken tuntenut ketään etukäteen, niin oli mahtavaa havaita miten avoimia kaikki olivat. Huhtikuun alussa olenkin osallistumassa paikallisen kamarin, JCI Tai Ping Shanin 40-vuotisjuhliin. Jännittävää nähdä miten Hong Kongissa juhlitaan!

#kamaritarina

Tämän blogin suosituimmat tekstit

#kamaritarina - Raikko Kavisto, Turun Nuorkauppakamari

#kamaritarina - Christa Kantonen, Salon Nuorkauppakamari

"You are never too young to lead and never too old to learn"