#kamaritarina - Kalle Spiik 2.0 – Airiston Nuorkauppakamari


Haluan kiittää kaikkia JC-tuttujani siitä mihin asti ole nyt päässyt. En voi millään mainita kaikkia ja kertoa jokaista yksityiskohtaa, joka toi minut lähemmäs tätä hetkeä. Sinä rakas ystäväni tiedät sen sydämessäsi ja muistat kun katsot minua silmiin – tai luet tätä! Nyt takana on reilu 5 vuotta, lähes 30 kokousviikonloppua ja satoja ystäviä sekä kymmeniä sydänystäviä – täytyy todeta, että on ollut aivan mahtava matka! Edessä vielä kuusi vuotta =)

Olen 33-vuotias nuorimies Kaarinasta, joka hetken tässä välissä asui Turussa. Harrastan laskettelua/snoukkausta sekä CrossFittiä ja kesällä veneilyä. Minulla on avopuoliso sekä 1.7v poika Karl-Wilhelm (suvussamme ensimmäisenä syntynyt poika saa Karl-alkuisen nimen). Olen ollut työelämässä vuodesta 2007 lähtien ja teen töitä ICT-alalla. Tällä hetkellä olen töissä Tiedolla ratkaisuarkkitehtina. Työni on muuttaa asiakkaan tarpeet tekniseksi dokumentaatioksi ja siitä toimivaksi systeemiksi. Se tarkoittaa siis suunnitella, toteuttaa ja johtaa it-projekti aina alkumäärittelyistä toimivaan järjestelmään asti. Lisää osoitteessa  http://www.spiik.net/tietoa/

Olen pienestä asti käynyt JC-tapahtumissa, olen tottunut niihin.  Isäni, senaattori #30205, Karl-Magnus Spiik oli vuonna 1981 kansallinen puheenjohtaja - ja minä vielä tuolloin pilke hänen silmäkulmassa. Lapsuuden jälkeen JC-tapahtumat vähenivät ja murrosiän jälkeen en kauheasti muista enää JC-tapahtumia. Ollessani nuori aikuinen työelämässä, minulla oli asuntolaina ja elämä alkoi käydä tasaiseksi. Halusin muutosta – halusin uuden harrastuksen. Muistin nuorkauppakamarin. Hain Kaarinan Nuorkauppakamariin - siihen jonka perustajajäsen isäni oli.

Olin koejäsen vuonna 2012 ja noukin ”Vuoden tulokas palkinnon”. Sitä seuraavana vuonna toimin Kaarinan Nuorkauppakamarin hallituksessa Webmasterin kutsuvirassa ja tutustuin toimintaan ja ihmisiin. Aloin päästyä jyvälle hommista ja tapasin ”jiiseitä” myös oman kamarini ulkopuolelta. Vuonna 2014 toiminkin jo alueen A tietohallintopäällikkönä ja tuplavirassa kansallisena webmasterina. Alueorganisaation työskentelyä seuratessani halusin eteenpäin, mutta ymmärsin – ensin on käytävä oman kamarin johtajuusputki läpi. Lähdin seuraavassa vaalikokouksessa hakemaan DP:n virkaa.

Vuonna 2015 aloin saada oikeasti vauhtia toimintaani, kun järjestin Business Speed Datining ja pääsin jopa Ylen alueuutisiin. Sain vuoden 2015 aluevuosikokouksessa eräältä senaattoriltamme idean kamarin uudelleenprofilointiin. Rakensin tulevaa puheenjohtajavuottani yhdessä orastavan idean kanssa. Otin ideaan mukaan kaikki kamarista ja vähän sen ulkopuoleltakin. Aloittaessani 2016 Kaarinan Nuorkauppakamarin puheenjohtajana toin julkisesti esille tarpeen muutokselle. Aluevuosikokouksessa 5.3.2017 edustinkin jo Airiston Nuorkauppakamaria. Puheenjohtajavuosi oli rankka ja opetti paljon – eniten itsestä ja omista rajoista.

Viime vuoden alussa oli seuraavan vuoden aluevaalikokouksen pitäjä auki. Innostin hallitukseni antamaan luvan hakea paikkaa, jos lupaan itse olla kokouspäällikkö. Minua kiinnostaa tapahtumien järjestäminen ja tämä puuttui vielä JC-TODO-listaltani. Selection aluevaalikokous.fi -projekti potkaistiin käyntiin viime elokuussa ja siinä sitten tuplaroolissa pressana ja tänä vuonna IPP:nä olemme sitä rakentaneet. Minulla on suuria suunnitelmia ensi vuoden varalle, mutta aiheesta lisää vasta toukokuun lopulla =)

Olen aina lähtenyt kaikkeen mukaan mihin pystyn ja aina on ollut hienoa tehdä. Sorrun tekemään liikaa itse ja haalin liikaa hommia - siinä minulla on kasvamisen paikka - johtamista haluan myös opetella lisää. Kuten JC-historiani on näyttänyt, minulla on taipumusta tuplarooleihin JC:ssä. En suosittele niitä, ellet ole aivan varma, että pystyt siihen kaiken muun ohella. Ja aivan, sain esikoiseni vuonna 2015 elokuussa DP-vuonna ja aloitimme talonprojektin suunnittelun viime (PJ-)vuoden keväällä. Talonrakennus alkoi viime lokakuussa ja muutamme uuteen kotiimme kesän jälkeen. Tämän lisäksi minulla on myös oma yritys, jolla teen ilta- ja keikkahommia.

Meinasi muuten aivan unohtua – olinhan minä mukana Shiftin syntymisessä 2015 ja istuin yli vuoden sen taustalla olevassa Shift ry:ssä. Toimin siellä 2015-2016 rahastonhoitajana (CFO), joka seurasi projektin taloutta, piti yhteyttä kirjanpitäjään ja teki talousraportteja Shift ry:n hallitukselle. Rekrytoin itselleni projektin operatiiviselle puolelle talouspäällikönkin, joka hoiti käytännön maksut ja tilisiirrot. Shift Treas roolista päästin irti, kun käynnistimme Selectionin elokuussa 2016 - koska vain kaksi kamarijuttua kerralla!

Hyvällä ajanhallinnalla ihminen pystyy mihin vain. Se on jotain, mitä minulla on annettavana muille.
Olen aina ollut kova tekemään ja mottoni on ”toiminta on kauneinta puhetta”. Kuitenkin haluan muistuttaa, että kamarissa asiat tehdään yhdessä. Ilman hyvää verkostoa ja tiimiä, mikään ei olisi ollut mahdollista. Ilman jäseniä, ei olisi kamaria. Olen ehtinyt kamarivuosieni aikana ahmia JC-fiilistä ja sytyttänyt sen sinisen liekin sisälläni yhä uudestaan ja uudestaan. Olen niin iloinen, että saan tuntea kaikki teidät ja kamariurani ei ole vielä edes puolessa välissä =)

Terveisin, Karl-Johan Spiik
Ps. Jos olet Facebook-ystäväni, niin voit seurata matkaani vuosien mukaan jaottelemista albumeistani
JCI 2012 JCI 2013 JCI 2014 JCI 2015 JCI 2016 JCI 2017
Pps. Kyllä minä olen se, joka osti 2015 vuoden syksyllä lentävän kameran ja pörrään sen kanssa eri kokouksissa. Ja kyllä teen sen kanssa keikkaa firman puitteissa, se on myös harrastukseni ja suuri intohimoni enkä yleensä kamarihommista veloita – rahaa ainakaan =) #kaljapalkka

Tämän blogin suosituimmat tekstit

#kamaritarina - Raikko Kavisto, Turun Nuorkauppakamari

#kamaritarina - Christa Kantonen, Salon Nuorkauppakamari

"You are never too young to lead and never too old to learn"