#kamaritarina - Susanna Valkeus (IPP 2017), Keskuspuiston Nuorkauppakamari – Helsinki ry

Kun toukokuussa 2011 ujona helsinkiläistyneenä maalaisplikkana hakeuduin Keskuspuiston Nuorkauppakamarin järjestämään START-koulutukseen silloisen JC-esimieheni kannustamana, en osannut ollenkaan arvata, mihin kerhoon olin luuni raahannut. Käsky kävi osallistua mahdollisimman paljon, ja kerran kalenterissani oli tilaa, en keksinyt tekosyitä kieltäytyä. Kohta olin mukana kaikessa mahdollisessa. Saman vuoden syksyllä löysin itseni 50-päisen joukon edestä pitämästä vaalipuhetta. Se olikin sillä tavoin menestyksekäs, että tulin valituksi Keskuspuiston hallituksen LIO:ksi vuodelle 2012 oikeastaan ymmärtämättä, mitä olin tekemässä.

Tuo heittäytyminen tuntemattomaan on ollut kiistatta elämäni parhaita valintoja. Kuusivuotisen kamariurani aikana olen toiminut kuudessa eri hallitusvirassa. Näistä huipentumana voisi pitää omaa puheenjohtajavuottani 2016, jolloin Keskuspuisto juhli 30-vuotista taivaltaan. Vuonna 2014 toimin aluetiimissä viestintäpäällikkönä eläen samaan aikaan in between jobs -vaihetta työelämässä. Tulevaisuuden tuulien suuntaa vainuillessani pääsin kamaritoiminnassa systemaattisesti kehittämään ammatillista osaamistani ja laajentamaan verkostojani upeista tyypeistä.

Kamarissa olen oppinut itsestäni ja ihmisistä sekä molempien näiden johtamisesta enemmän, kuin missään muualla. Nuorkauppakamaritoiminta on tuonut rohkeutta ja esiintymisvarmuutta myös omassa päivätyössäni Markkinointi-instituutissa asiakkaiden ja opiskelijoiden parissa. Joskin työelämä koulii osaltaan, on kamarimaailmassa aivan ainutlaatuinen, innostava ja kannustava ilmasto opetella lentämään. Olen oppinut luottamaan kykyihini ja persoonan voimaan. Palkitsevinta on ollut kuulla, kuinka oma kehitykseni on huomattu myös toisten silmin.

Mitä kalenteriini tulee, ei siellä näinä päivinä juuri aukkoja ole. Vilpittömin mielin priorisoin sinne kuitenkin kamaritapahtumia ja -tekemistä. Niistä saan poikkeuksetta eniten iloa ja energiaa.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

#kamaritarina - Raikko Kavisto, Turun Nuorkauppakamari

#kamaritarina - Christa Kantonen, Salon Nuorkauppakamari

"You are never too young to lead and never too old to learn"