Vaikuta hallituksessa

Miksi sinun kannattaisi lähteä mukaan alue tai kansalliseen hallitukseen? Parempi kysymys on, miksi ei?

Nuorkauppakamarissa voi vaikuttaa paikallisesti, alueellisesti, valtakunnallisesti ja jopa kansainvälisesti. Riippumatta siitä millä tasolla haluaa toimia, hallitustyöskentely kannattaa aina, sillä jokainen virka tai tehtävä tarjoaa mahdollisuuden opetella sekä itsensä että ihmisten johtamista.

Hallitusvirka kestää vuoden

Hallitus vastaa yhdistyksen käytännön asioiden hoitamisesta. Se huolehtii mm. siitä, että yhdistyksen kokoukset kutsutaan koolle, laskut tulevat hyväksytyksi, kirjanpito ja varainhoito hoidetuksi, tilinpäätös valmistuu ajallaan, tiedotus ja arkistointi toimivat ja jäsenrekisteri on ajan tasalla. Hallitus myös edustaa yhdistystään. Yksi ihminen ei kaikkea näitä tee vaan eri tehtävät on hallituksessa jaettu eri virkailijoiden kesken. Hallituksen toimintakausi on vuoden mittainen ja jokainen hallitusvirka kestää yhden vuoden. Yhden viran haltijana voi olla pääsääntöisesti vain yhden kerran.


Arvokasta valmennusta tarjolla

Suomen Nuorkauppakamarit on kehittänyt johtajuusvalmennuskonseptin, joka yhdistää paikallisten kamareiden valmistautuvien puheenjohtajien ja puheenjohtajien valmennuksen sekä kansallisten ja alueellisten ehdokkaiden vaalimentoroinnin yhdeksi kokonaisuudeksi.Tätä valmennusta et saa mistään muualta.

Hallitustyöskentelykokemuksesta on hyötyä uuden työpaikan haussa

Hallitustyöskentelyssä keräät arvokasta kokemusta ryhmässä toimimisesta ja opit uusia taitoja ikään kuin huomaamatta. Kokouskäytännöt tulevat tutuksi, opit neuvottelutaitoja ja organisointi­ ja koordinointitaitoja, pääset esiintymään, viestimään ja paljon muuta. Näiden taitojen merkitystä ei kannata vähätellä. Työantajat arvostavat yhdistystoiminnassasi saavuttamiasi kokemuksiam, joten työpaikkoja hakiessa kannattaa aina muistaa mainita näistä taidoista, koska työt ovat muutakin kuin luennolla opittua asiaa.

 Hallituksen jäsenet valitaan syksyn vaalikokouksissa


Lähde rohkeasti tavoittelemaan haluamaasi virkaa!


Tämän blogin suosituimmat tekstit

#kamaritarina - Raikko Kavisto, Turun Nuorkauppakamari

#kamaritarina - Christa Kantonen, Salon Nuorkauppakamari

"You are never too young to lead and never too old to learn"