Mukaan koulutuksiin vaikka omalta kotisohvalta

Uudessa tilanteessa etäkoulutusten järjestämisessä maantiede ei ole rajoite ja toisaalta ihmisten kalenteritkin ovat melko tyhjiä. Kynnys osallistumiselle on matala. Kamarivuosi ei ole suinkaan sulkeutunut, vaan nyt meillä on toisaalta uusia mahdollisuuksia.
Suomen Nuorkauppakamareiden jäsenilleen tarjoama Microsoft Teams -työkalu mahdollistaa hyvin teknisesti etäkoulutusten järjestämisen. Kameratoiminto antaa mahdollisuuden nähdä ihmiset kasvotusten ja toisaalta fasilitoija voi jakaa näytöltään olennaisen esitysmateriaalin. Kun osallistujia on paljon, voi kysymyksiä esittää ja puheenvuoroja jakaa vaikkapa chat-toiminnon avulla.
Vääjäämättä on selvää, että vuosi 2020 jää historiankirjoihin erityisenä vuotena. Pitäkäämme me huolta, että se muistetaan myös siitä, kuinka hyviä nuorkauppakamarijuttuja silloin tehtiin ja ehkä uusia keksittiin kaikesta huolimatta tai jopa tämän poikkeuksellisen tilanteen vuoksi! :)

Ystävällisin terveisin
Heikki
Aluekoulutuspäällikkö R-IND

Tutustu alla seuraavan kuukauden aikana järjestettäviin online koulutuksiin ja lähde ennakkoluulottomasti mukaan kouluttautumaan.


START -koulutus
ti 21.4.2020 klo 18.00 - 20.00
Järje. Pääkaupunkiseudun Nuorkauppakamarit

Kehity ja vaikuta nuorkauppakamarissa!

Nuorkauppakamari on aktiivisten alle 40-vuotiaiden kansainvälinen verkosto. Järjestämme innostavia tapahtumia ja koulutuksia, vaikutamme positiivisesti yhteiskuntaan sekä tarjoamme mahdollisuuksia johtajuuteen kasvamiseen.

Pääkaupunkiseudun Nuorkauppakamarit yhdessä järjestää avoimen, tiiviin START-koulutuksen, jossa käydään läpi nuorkauppakamaritoiminnan tarjoamat mahdollisuudet niin kotimaassa kuin kansainvälisestikin. START-koulutus on ensisijaisesti suunnattu uusille koejäsenille ja toiminnasta kiinnostuneille.


 ************************

Etäjohtaminen ja motivointi
JCI Täys 10! - Koulutus#3
ti 21.4.2020 klo 17:30 - 19.00
Järj. Riihimäen-Hyvinkään seudun Nuorkauppakamari

Koulutuksessa käydään läpi seuraavia aiheita ja vinkkejä etäjohtamiseen ja innostuksen ylläpitämiseen virtuaalisesti:

- Hyvän etäjohtamisen kulmakivet
- Sovi tiimin kanssa yhteiset toimintatavat ja pelisäännöt yhteydenpitoon
- Tuloksellinen delegointi ja tehtävien jako
- Innostuksen ja motivaation ylläpitäminen etätiimissä
- Eri välineiden roolit ja niiden hyödyntäminen yhteistyössä

Kouluttajana toimii Riihimäen-Hyvinkään seudun Nuorkauppakamarin senaattori #74120 Ulla Vilkman Timanttia Consulting Oy:stä.


************************

Esitystekniikka
ke 22.4.2020 klo 18-19.30
Järj. Helsingin Nuorkauppakamari

Esitystekniikka koulutuksessa opitaan, miten esityksen visualisointi vaikuttaa viestin ymmärtämiseen ja millaisia ovat visuaalisesti toimivat esitykset. Koulutuksessa paneudutaan hyvän esityspohjan ja fontin valintaan sekä värien ja kuvien käytön mahdollisuuksiin. Lisäksi koulutuksessa tutustutaan havainnollisten kuvaajien ja videokuvan käyttöön esityksissä. 

Koulutus on tarkoitettu kaikille, jotka haluavat kehittää taitojaan luoda visuaalisia ja mieleenpainuvia esityksiä.

Kouluttajana toimii Heidi Jäntti HNKK:sta.
Paikkoja on paljon, mutta rajoitetusti.


 ************************

Tips for personal tax return 2019
Thursday 23 April 2020 at 18 - 20 o'clock
Organizer: JCI Cosmopolis

Have you already reviewed your pre-completed tax return? What are you doing on Thursday 23rd April 2020 at 18 o'clock? Please join us.

That's one sign of spring. The filing date or the most personal tax returns are in May and it's time to make corrections and complete income tax return.

Do you know what you are liable to declare and review? Are any amendments needed?

For which kind of deductions you are entitled? Are you working remotely? How about your travelling to work? Do you have training costs?

And how about your personal investments? How are the sales of shares taxed? What can be deducted in the taxation of rental income? Do you have capital losses?

JC Heikki Liukkonen from JCI Helsinki has promised to share some beneficial tips for personal tax returns. He works at PwC Finland as a tax consultant and he has experience of several years about taxations, especially payroll taxation, personal income taxation and international taxation.

Please register below and we will share the invitation to the conference call via Microsoft Teams. The language for this event is English.


************************

Power BI -perusteet webinaari
to 23.4 klo 18.00-19.00

Tervetuloa oppimaan miten Power Bi -sovellusta voi hyödyntää eri tietolähteiden datan koostamisessa ja tiedon visualisoinnissa.

Webinaarissa käydään läpi mikä Power BI on ja miten Power BI-visuaaleja käytetään. Koulutukseen ei tarvita pohjatietoa, eikä PowerBI:ta tarvitse ladata webinaaria varten. Webinaarissa käytetty materiaali lähetetään osallistujille webinaarin jälkeen. Koulutuksen kesto on noin tunti.

Webinaarin vetää Henri Rosenström, joka käyttää työkalua päivittäin työssään.


************************

Tehoa työhön kehoa kuunnellen: Teemana ravinto
JCI Täys 10! - Koulutus#4
ti 28.4.2020 klo 18

​Täys 10 koulutus#4  - Tehoa työhön kehoa kuunnellen teemana ravinto - lähestytään ihmisen ravitsemusta kolmijalkaisen jakkaran näkökulmasta. Kuinka ravintomme on avainasemassa kehon ja mielen hyvinvoinnissa. Jos yksikin jakkaran jaloista on ”rikki”, kaadumme. Miten tasapainotamme oman kolmijalkaisen jakkaramme kohti parempaa hyvinvointia?

Koulutuksen vetää monialayrittäjä Annika Rautiainen Järvenpään Seudun Nuorkauppakamarista. Kamaritoiminnan ohella Annika työskentelee Healthackerinä ja asuntomyyjänä sekä on BNI-ammattilainen. Annikalla on usean vuoden kokemus hyvinvointialalta niin psyykkisen, fyysisen kuin ravitsemuksen saralta. "Olen auttanut jo monia ihmisiä voimaan paremmin ja löytämään terveemmät ja tasapainoisemmat elämäntavat. Saan tästä auttamisesta itsekin voimaa", kuvaa Annika.

Linkki koulutukseen lisätään lähempänä ajankohtaa.


************************

Koulutuksen markkinointi -koulutus
ke 29.4.2020 klo 18 @Teams
Järj. Suomen Nuorkauppakamarit, A-alue

Hei sinä, joka tykkäät koulutusten järjestämisestä!

Yksi on varma! Ja siinä me kaikki olemme samalla viivalla. Jokaisella on vuorokaudessaan 24 tuntia. Vaikka poikkeusolot koronapandemian aikana ovatkin aiheuttaneet uusjaon ihmisten ajankäytössä, tai ehkä juuri siksi, on koulutuksen markkinointi erittäin tärkeää.

"Mitä hyötyjä tämän koulutuksen käyminen tarjoaa minulle tai jollekin muulle? Miksi oppisin uusia asioita tai taitoja? Voinko saavuttaa uusia tavoitteita elämässä? Tapaanko kiinnostavia ihmisiä?`Auttaako laajentunut tietämys minua jossakin arjen tehtävässäni?"

Näitä kysymyksiä esittää ja niihin ohjaa etsimään oikeita vastauksia kokenut nuorkauppakamarilainen ja arvostettu kouluttaja Miika Kostamo tiistaina 29.4.2020 klo 18 webinaarissa. Koulutuksessa käydään läpi koulutusmarkkinoinnin myyvää näkökulmaa ja vaikuttavaa, kohdennettua viestintää.

Ilmoittaudu alla olevan linkin kautta mukaan, niin koulutuksen järjestäjä lähettää sinulle ennen koulutusta linkin webinaariin.


************************

Näin motivoit ja motivoidut
ma 04.05.2020 klo 17:30 - 20:30
Järj. Keskuspuiston Nuorkauppakamari

Keskuspuisto järjestää Teamsilla motivointikoulutuksen, jonka keskustelut perustuvat EASI -persoonallisuustestiin.

Koulutukseen osallistuminen ei edellytä testin tekemistä, mutta kaikille koulutukseen ilmoittautuneilla on mahdollisuus tehdä testi Suomen Nuorkauppakamarien neuvottelemaan etuhintaan 59 eur/henkilö. Linkki testin tekemiseen lähetetään noin viikkoa ennen koulutusta.

Kouluttajana toimii kamarin jäsen Freya Böök, joka on Master Suomi Oy:n kouluttama, Suomen Nuorkauppakamarit ry:n EASI trainer, työnohjaaja ja henkilöstöhallinnon asiantuntija.

Koulutus järjestetään Teamsilla. Tapahtuman löydät myös Facebookista tämän linkin takaa.
EASI -persoonallisuustesti on käyttäytymis- ja motivaatiokartoitus, jonka kautta saat tietoa
  • tyypillisestä toiminnasta ja käyttäytymisestä
  • motivaatiosta
  • vahvuuksista ja riskeistä
  • vuorovaikutuksesta ja vuorovaikutustyyleistä
  • oppimisesta
  • ja kehityspotentiaalista.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

#kamaritarina - Raikko Kavisto, Turun Nuorkauppakamari

#kamaritarina - Christa Kantonen, Salon Nuorkauppakamari

"You are never too young to lead and never too old to learn"