Haastattelussa Nuorkauppakamarilainen; Vuoden tulokkaanakin palkittu Jenna FlinckKuka on Jenna Flinck?
Jenna Flinck on Amanda, nuorkauppakamarilainen, aalainen, rekisteröintiasiantuntija, terveystieteiden maisteri, bioanalyytikko, media-assistentti, Naisten Linjan hallituksen jäsen, SRP:n seksuaaliterveystyön vapaaehtoinen, ystävä, tytär, serkku, matkakumppani, Les Mills -jumppaaja, Maj Karma -fani, ikuinen ysärin ystävä ja ilmeisesti myös ikuinen opiskelija.

Miten innostuit nuorkauppakamaritoiminnasta?
Löysin nuorkauppakamaritoiminnan parhaan ystäväni kautta. Hän aloitti toiminnassa jo pari vuotta ennen minua. Tässä vaiheessa itse vielä opiskelin täyspäiväisesti työn ohella ja uusi harrastus ei olisi mahtunut kalenteriin. Kävin kuitenkin muutamissa kamaritapahtumissa ja kuulin erityisesti Havis Amandan Nuorkauppakamarista paljon hyvää. Hieman ennen valmistumistani osallistuin pääkaupunkiseudun kamarien yhteisiin Halloween-bileisiin ja sieltä minut rekryttiinkin Amandoihin vauhdilla ja suurella sydämellä.

Sinut on palkittu vuoden tulokkaana, mitä se on vaatinut sinulta ja antanut sinulle?
Vuoden tulokkaaksi palkitseminen vaati minulta numeroina 34 itse järjestettyä tapahtumaa hallituksen tapahtumavastaavana (LOM, Local Organisation Member) sekä osallistumisen kuuteen projektiin, neljään koulutukseen, kahdeksaan tapahtumaan, kahteen kansainväliseen tapahtumaan ja kolmeen kokousviikonloppuun. Vuoden tulokkaaksi palkitseminen puolestaan antoi minulle niin suuren määrän kokemuksia ja uusia ihmisiä elämääni, ettei sitä ole mahdollista mitata numeroin.

Mikä sinusta on parasta kamaritoiminnassa?
Parasta kamaritoiminnassa on sen monipuolisuus. Haluatko kouluttaa vai kouluttautua? Kumpikin onnistuu! Tässä harrastuksessa voi tehdä projekteja niin omassa kamarissa kuin yhteistyössä muiden kamarien tai kokonaan muiden toimijoiden kanssa, erilaisia tapahtumia löytyy kirjaimellisesti pitkin maailmaa ja kokousviikonlopuissa voi haastaa itsensä vaikka puhekilpailun tai debatin parissa. Ja olipa toiminta mitä tahansa, ja tunsitpa ihmiset ennalta tai et, voit aina kokea olevasi tervetullut mukaan.

Missä sinut ainakin nähdään tänä syksynä?
Minut nähdään tänä syksynä ainakin Talsingissa eli Tallinnassa järjestettävässä Nuorkauppakamarien maailmankokouksessa. Toivottavasti minä näen sinut siellä!

Paras vinkkisi tuoreille koejäsenille?
Paras vinkkini tuoreille koejäsenille on lähteä kokeilemaan toiminnassa jotain aivan muuta kuin mitä tekee työkseen. Monesti silloin löytyy se paras into toimintaan ja siitä saa myös eniten irti. Toinen vinkki on kansainvälisten mahdollisuuksien hyödyntäminen. Itselleni parhaita kamarikokemuksia on ollut European Know-How Transfer, jossa pääsin varjostamaan meppiä muutamaksi päiväksi Euroopan parlamenttiin ja samalla tutustumaan kamarilaisiin niin Suomesta kuin koko Euroopastakin.

Näitä kamarilaisia kannattaa seurata/pitää silmällä: 
Kamarilaisista kannattaa ehdottomasti pitää silmällä Keskuspuiston Nuorkauppakamarin Hanna Muukkaa, joka on sama ystäväni, kenen kautta löysin kamaritoiminnan. Hannalla on hieno kamariura takana ja vielä vaikuttavampi varmasti edessä. Jos vedetään kotiin päin, niin Amandoista Hanna Saaren kamariuraa on upea seurata. Vuoden tulokas palkinto minun tekisi mieli antaa koko meidän Positiivisin helsinkiläinen 2019 -projektitiimillemme.


Haastattelija: Suvi Takkinen

Tämän blogin suosituimmat tekstit

#kamaritarina - Raikko Kavisto, Turun Nuorkauppakamari

#kamaritarina - Christa Kantonen, Salon Nuorkauppakamari

"You are never too young to lead and never too old to learn"