25 gaalaa ja 10 iltapukua myöhemmin

Voitin pari viikkoa sitten Vuoden Helmi palkinnon A-alueen vuosikokouksessa. Kun sain pyynnön kirjoittaa oman kamaritarinani, jostain syystä päähäni nousi hieman erilainen tarina.

Liityin Espoon Nuorkauppakamariin maaliskuussa 2016. Olen antanut JC-harrastukselle paljon aikaa, mutta olen saanut paljon enemmän takaisin - uusia kokemuksia, vaikutusmahdollisuuksia, kehityspolkuja ja paljon uusia JC-ystäviä. Olen osallistunut kymmeniin projekteihin, koulutuksiin ja tapahtumiin. Jo pelkästään kokousmatkoja ja gaaloja on kertynyt 25! Joskus mekkokriisi voi yllättää ennen iltagaalaa. Olen oppinut, että kokousmatkoille tarvitaan aina iltapuku, ja mahdollisesti varapukukin. Onneksi JC-ystävät auttavat!

Ensimmäinen JC-matka, Eurooppakokous 2016  

Tampereen Nuorkauppakamarin järjestämä Eurooppakokous 2016 oli minun ensimmäinen JCI-matka ja kansainvälinen konferenssi. Olin vielä tuore koejäsen, joten jouduin miettimään haluanko sijoittaa kokousmatkaan ja matkakuluihin niin paljon rahaa. Kamarin kokeneemmat jäsenet kuitenkin kannustivat lähtemään mukaan ja lupasivat auttaa matkajärjestelyissä. Eipä aikaakaan, niin minulla oli lippu ja suunnittelin uutta kokousmatkaa Tampereelle. Samana keväänä toteutettu liikuntahaaste oli muokannut kehoa niin paljon, että minun piti ostaa uusi iltapuku. Vanhat puvut olivat liian isoja, eivätkä istuneet enää päälle. Löysin nopeasti upean iltapuvun ja lähdin kokousmatkaan tyytyväisenä. Iltapuvun väri oli kuitenkin vahva pinkki, joten sain illan aikana pari kommenttia siitä olenko Havis Amandan Nuorkauppakamarista. Oppi numero 1. Ei kannata ostaa punaista tai pinkkiä iltapukua ellet edusta Amandoja.


Lainamekossa Iisalmessa syksyllä 2016

Ylä-Savon Nuorkauppakamarin järjestämä D-alueen vaalikokous aiheutti hilpeyttä ja erikoisjärjestelyjä kokoustoimistossa. Lähdin kokousmatkalle markkinoimaan Espoon Nuorkauppakamarin kokoushakua vuodelle 2018. Vaikka olin jo varannut junaliput lauantai-iltapäivälle Helsinkiin, ne jäi käyttämättä. Tein niin lähtemättömän vaikutuksen uusiin JC-ystäviin, että he houkuttelivat minut jäämään iltagaalaan ja juhlimaan D-alueelle. Kaikki muut järjestyivät helposti, mutta ongelmana oli vain puku. Kiersin Iisalmen pukuliikkeitä tuloksetta, joten annoin kokouspäällikölle Riku Happoselle haasteen löytää minulle lainapuvun. Iltagaalaan oli enää muutama tunti aikaa. Nopean soittokierroksen ja etsinnän tuloksena, sain apua paikallisilta senaattoreilta. Avunpyyntö oli levinnyt nopeasti, ja sain iltapuvun ja koko setin lainaan aivan viime hetkellä. Oppi numero 2: Ota iltapuku mukaan aina! Vaikka et olisi ostanut gaalalippua, et voi tietää miten ilta päättyy.

Ilman laukkua ja iltapukua Baselin Eurooppakokouksessa 2017

Vuoden 2017 Eurooppakokous suuntautui Baseliin, Sveitsiin. Pakkasin matkalaukkuun iltapuvun, kokousvaatteet ja muun rekvisiitan kokouksen teeman mukaisesti ja lähdin matkaan. Kun pääsin perille Zurichiin, huomasin että matkalaukkuni oli jäänyt jonnekin matkalle. Jätin kadonneesta laukusta ilmoituksen lentokentälle ja jatkoin matkaa junalla Baseliin. Matka kokouspaikalle oli helppoa pelkän käsilaukun kanssa, kun ei tarvinnut kantaa painavaa matkalaukkua, mutta olin jo hieman huolissani siitä ehtiikö laukku ajoissa perille. Iltapuvun löytyminen Baselissa olisi vaatinyt taas uuden etsintäpartion kokoamista. Jälleen sain apua JC-ystäviltä ja vietin kaksi kokouspäivää ilman matkatavaroita. Onneksi laukku tuli ajoissa ennen iltagaalaa. Oppi numero 3: Pakkaa iltapuku käsimatkatavaroihin.


Kymmenes iltapuku aluevuosikokoukseen 2018

Forssan Nuorkauppakamarin järjestämä A-alueen vuosikokous 2018 järjestettiin Eerikkilässä. Kokous oli vuoden ensimmäinen virallinen kokous, jossa pääsin edustamaan kamarin puheenjohtajana. Valmistauduin kamarin juhlavuoteen ostamalla oranssin juhlapuvun hyvissä ajoin etukäteen. Kun aluevuosikokous alkoi lähestyä, aloin testailla puheenjohtajan käätyjä iltapuvun kanssa. Ne eivät sitten sopineetkaan yhteen paljettien ja koristeiden takia. Odotin juhlilta paljon, joten lähdin etsimään uutta iltapukua. Olihan luvassa odotettu palkintojen jako ja Forssan Nuorkauppakamarin 50-vuotisjuhlat. Onnistuin löytämään uuden puvun juuri ennen kokousmatkaa ja lähdin tyytyväisenä matkaan pukupussin kanssa. Kokous ja illan gaala menivät täydellisesti. Kiitos upeista juhlista ja palkinnoista! Tälläkin kokousmatkalla oppi jotain uutta. Oppi numero 4: Tarkista pukeutumisohjeet ajoissa.

Olen tosiaan ostanut vuosien varrella kahdeksan iltapukua ja lainannut kahta iltapukua JC-matkoilla. Aina on kaikista selvitty ja hauskaa on ollut. Joskus pitää vaan heittäytyä ja luottaa muihin. Tämä kirjoitus on tehty pilke silmäkulmassa kaikille ensikertalaisille JC-matkaajille. Mekkoja löytyy aina uusia, lainattuja tai vähän käytettyjä. Mitä pidempään harrastat JCI:ssa, sitä pidempään saat nauttia matkasta.

Hyviä jc-reissuja ja juhlia!


Terveisin,
Sanna

Tämän blogin suosituimmat tekstit

#kamaritarina - Raikko Kavisto, Turun Nuorkauppakamari

#kamaritarina - Christa Kantonen, Salon Nuorkauppakamari

"You are never too young to lead and never too old to learn"